måndag 8 december 2014

Stegljud från grannen

När du vill få bort ljudet från ett rum är det bra att känna till de olika slags ljud som kan förekomma: luftlju stegljud och efterklang (rumsklang). Håller på att bli galen på våra grannar som bor under oss. Vaknar kl halv alla dagar i. Dessutom skriker föräldrarna . Eller grannen ovanför som alltid tycks gå med trätofflor.

Stegljudet - det ljud man hör när grannen ovanför går i sin lägenhet - kan enligt Per . I alla flerfamiljshus hör de boende sina grannar och den som inte kan tolerera detta behöver nog. Festande är mer uppenbart en störning än stegljud. Andra grannar har också uttryckt förvåning över den dåliga.


Hjälp min ljudisolering funkade inte! Fråga: Mina grannar är relativt nya och har flyttat in i lägenheten ovanför min. Problemet är att de klampar och verkar flytta möbler och släpa .

Husen är även okej när det gäller luft- och stegljud , men kommer inte . Klagomål från grannar Juridik - Stadgar och Lagar - BrL, LEF. Har varit i kontakt med akustiker som bekräftar att stegljud i gamla hus är . Det var sedan en boende rivit ut gamla linoleummattor i ett rum och slipat det underliggande trägolvet, som grannen under klagade på ökat stegljud och buller. Inspektionen syftade till att utreda bullerstörning (radio och stegljud ) från bostaden ovanför. Närvarande vid inspektionen var NN och grannen NNsamt . I flerfamiljshus kan ljud från grannar upplevas som störande. Normala ljud som röster, stegljud och brus från vattenledningar får man tåla i viss omfattning.


Vi kan vägleda er i hur man blir av med störande grannar i en bostadsrätt. Klagande grannar i flerfamiljshus. Vi bor i ett flerfamiljshus, bostadsrätt, sedan år tillbaka. Vi är vuxna, katter och har . Stenullen kan användas i bjälklag för reduktion av stegljud från våningen ovanför.


Men kan också användas i väggar för att minska ljud från grannen eller utifrån . Om det inte hjälper att prata med grannen ska du vända dig till din . Måste erkänna att det inte är så kul alla gånger när grannar spelar, särskilt sena.

Vissa störande ljud från grannar tillhör dock det normala och är direkt ofrånkomliga i fastigheter. Detta gäller naturligtvis särskilt i ett äldre hus som vårt, stegljud , . Tänkte skriva ett inlägg om att jag är den störiga grannen. Nu senaste tiden har det varit extra mycket stegljud , slammer hela dagarna är .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg