fredag 20 februari 2015

Måla lackad trappa

Jag har en lackad trappa som jag vill vitmåla. Jag vägra slipa hela trappan så vad göra? Måste man slipa en lackad trapp innan målning ? Slipning, spackling och målning av lackad trappa ? Den är träfärgad och lackad , sådan där vanlig trappa som finns i många villor. Ni som målat er furutrappa !

Har någon målat om en furutrappa ? Känner inte direkt för att slipa. Har läst här om någon färg som tränger igenom lack. Hur gör man med en lackad furutrappa ? Hjälp-hur måla om lackad furutrapp? En invändig trappa behöver sällan bytas ut även om den nöts hårt. Med slipning och ny färg kan man springa i den många år till.


Trappstegen var de enklaste att måla på hela trappan , bara att först.

Måla om lackad furutrapp? Väljer du däremot en trappa i lackad ek krävs inget underhåll mer än att. Den billigaste renoveringen är att måla om, lacka eller olja den befintliga ytan.


Att måla en trappa i trä inomhus kräver noggrant underarbete. Följ våra målartips och råd för hur du målar trappan och får en snyggt och slitstarkt resultat. En trappa gör mer än att bara ta oss upp och ner. Den är ofta placerad på ett sätt som ger den en viktig roll i inredningen.


Vi visar hur du förbereder och målar en . Det tar dig endast ett par dagar att fräscha upp trappan så att den blir snygg igen. Till arbetet behövs några få maskiner, och saknar du någon kan du säkert hyra . Om trappan är måla använd gärna färgborttagningsmedel först och slipa sen. Grundmåla och låt torka ordentligt. Hur går vi tillväga för att måla , betsa eller lacka om en lackad furutrappa ? Helst med så liten arbetsinsats som möjligt.


ROT-avdrag går att göra på den kostnaden. Skulle vilja måla om den i en fin grå färg. Det finns inget fönster i trappan så det får inte vara för mörk färg.


EK parketten är matt lackad , trappnosen är oljad.

Jag ska måla trappan själv, vad ska jag använda för färg? Min trappa är lackad , fäster färgen? Det man får gör då är till exempel att måla i önskad färg.


Förbered trappan så här: Börja med att kontrollera att ytan är hel och slät. Tvätta sättstegen rena från smuts och fett med målartvätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg