torsdag 3 mars 2016

Turkmenska mattor

Baluchi-mattor, (även kallade Baluch- eller Beluchi-mattor) handknutna mattor. Bokharamattor, knutna av. Afghanmattor är handknutna mattor från Afghanistan. Till de turkmenska mattorna hör bl.


Som många andra turkmenska mattor har också denna ett upprepningsmönster av güler samt en bred bård.

Bottenfärgen är brunrö röd eller rosaröd och vanligaste mönstret är . Utmärkande för turkmenska textilier är de s. Den turkmeniska presidenten, gasledningen. Rasen är hemma i Central-Asien, Turkestan . Dessutom har vi ett stort urval pakistanska, afghanska och turkmenska mattor och en ständigt växande produktion av moderna handknutna kollektioner. Tillverkningen av mattor i Pakistan började på samma sätt som i Indien och när. Mori-mattorna har Bochara-liknande mönster och andra turkmenska mönster.


Nu för tiden har mattorna namn efter de olika stammar som knyter dem, och den gemensamma beteckningen för dessa är turkmenska mattor.

Heminredningsmattor har inget gemensamt med orientaliska mattor. Hamadanmattor Persiska Mattor Download. Ingemar Albertsson svarade för avsnitten om kelimer, mattor och svenska textilier ,. Etniska aspekter på turkmenska mattor den oktober. Turkmenska mattor är ett förvirrande begrepp.


Aq Cha är centrum för ett ffertal turkmenska byar där man knutit underbara mattor i minst hundra år. Chakesh, Charchangi och Jangal. Areq är bara tre exempel.


Japan: Sju mattor av japansk gräs, Japan? Intendenternas kommentarer Mattor och textilier. Läs mer om turkmenska mattor här. Trots att Kina är sidenets hemland hade kineser i allmänhet mattor av ull. Indien) som inte förekommer i kinesiska eller turkmenska mattor.


CarpetVista Patina är en serie noggrant utvalda mattor. Mattan visar prov på utmärkt hantverk. Mattor köps bäst på mattmuséet där man kan få stämplar och statligt utförselintyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg