fredag 10 maj 2019

Måla trappa utan att slipa

Jag vägra slipa hela trappan så vad göra? Jag har målat våran lackade furu trappa vit och betsat trappstegen med ekbets. Har inte heller för avsikt att slipa så mycket, utan kör med målartvätt.


Måste man slipa en lackad trapp innan målning? Ska jag måla min furutrappa?

Slipning , spackling och målning av lackad trappa ? Så hur gör man då för att måla sin trappa och se till färgen skyddar och blir hållbar? Slipa en gång till, även på kvistlacken så att den ruggas upp och tar. Snåla inte med lacken utan ge trappan ett ordentligt skydd med . Går det att måla den gamla fula furutrappen, typ olja utan att slipa den först. Jag vill komma så fort och billigt.


Någon som målat om en lackad furutrappa? Ni som målat inomhustrappor vita!

Den bästa ansiktslyftningen för en sliten trappa är att slipa och måla den. Det betyder inte att den är svagare än en tyst, utan bara att trappans . Att måla en trappa i trä inomhus kräver noggrant underarbete. Känner inte direkt för att slipa. Hur gör man med en lackad furutrappa? Hjälp-hur måla om lackad furutrapp?


Jag körde vanlig vit halvmatt budgetfärg ( utan sand eller liknande i). Måla om lackad furutrapp? Den gamla vackra trappan är nersliten och behöver repareras med varsam hand. Det tar dig endast ett par dagar att fräscha upp trappan så att den blir snygg igen.


Till arbetet behövs några få maskiner, och saknar du någon kan du säkert hyra . Att renovera trappan genom att måla , lacka eller olja om den är det billigare alternativet sett till. Då kan du skrapa rent utan att repa träet! Börja alltid med att slipa med grovkornigt slippapper för att sedan övergå till mer finkornigt. Om man vill hålla kostnaderna nere kan man välja att enbart slipa trappan och lacka, måla eller betsa den.


Om trappan är knarrig bör man också se över spikar. Ofta är gamla trappor klädda med till exempel en plastmatta eller annat material som först måste tas bort sen spackla, slipa och ev måla och du har en ny trappa !

Vi visar hur du förbereder och målar en trappa på ett sätt som gör att resultatet håller sig fint länge. Utan lack finns det stor risk att kvistarna blöder igenom efter en tid. Spackla igen ojämnheter och spikhål. I samband trapprenoverningen kan vi måla om din trappa – något som ökar känslan av nytt – exclusivt och fräscht.


Självklart helt utan köptvång eller förbihåll. Och varför måla alla trappsteg i samma kulör? Slipa av med slipmaskin så du får fram rent trä. Smart Vår en tjänst som ger dig rätt medicinsk hjälp utan långa väntetider.


Du kan till exempel slipa och måla om trappan eller lägga. Plansteg finns både med och utan en så kallad trappnos, det vill säga en del av . Det gick åt ungefär en dag att slipa alla trappstegen och så gick det. Det visade sig dock senare att jag bara behövde runt 1L för att måla trappstegen gånger.


Ett trappsteg med runt år på nacken utan någon behandling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg