onsdag 5 december 2018

Måla cement utomhus

Denna bruksanvisning gäller vid målning av betong. De vanligaste färgerna att måla betong med är akrylatfärger, det vill säga. Jag håller på att skissa på ett kulturprojekt som innefattar målning av betong. Ytan som skall målas är en gångtunnel utomhus.


Att måla puts och betong är lite klurigt.

I den här filmen visar vi hur du gör och hur du undviker de. Det är många faktorer att ta hänsyn till när man ska måla på betong. Besiktning av måleriarbeten utomhus.


Färgen sitter inte kvar och yttertrappan blir hal. Lösningen är en ytskiktsbeläggning med halkskydd. Färg som är framtagen för att måla puts och betong skyddar det underliggande materialet mot fukt och förstärker slitna och porösa mineralytor före målning.


Gör först ett ordentligt förarbete, då undviker du problem och färgen får betydligt längre livslängd.

Underlaget måste vara fast, rent och torrt innan du börjar måla. Lämpar sig även bra för underlag som tidigare målats med cement -,. TIDIGARE MÅLADE YTOR: Måla ej på organiska underlag. FIBERFÖRSTÄRKTA SKIVOR INTE (FASADER, TAKYTOR) målar du tidigast efter ett halvt års.


Måla med pensel, roller eller spruta. Byggs inte husen av trä använder vi olika mineraliska material. Det vanligaste är att man bygger huset i någon form av betong och sedan putsar.


Jag ska gjuta en fot till lyktstolpen som kommer sticka upp en bit från marken. Jag skulle vilja ha den svart så den smälter in bättre mot stolpen. Måla betong utan att färgen släpper? Måla skrovlig betong (L-stöd) utomhus ? Kan man måla ett balkonggolv av ren betong?


Det går att måla betonggolv på balkonger eller utomhus men det brukar tyvärr sällan sitta sådär jättebra då betongen suger upp fukt hela tiden, . Det är enklare att måla om huset när fasaden är i hyfsat skick. Väntar du för länge blir underarbetet mycket mer krävande.

Hagmans erbjuder olika alternativ när du skall måla golv. Vilken produkt du väljer beror på vilken typ av golvyta du ska måla samt vilken färg du vill ha. Tvåkomponent epoxifärg till målning av betong, vägg, tegel, asfalt, trä, pool och stål. Epoxifärgen används både inom- och utomhus.


Det viktigaste att tänka på när det gäller att måla på höstkanten är att det oavsett temperatur skall vara torrt när man målar. Gör din egen ruffa betongvägg. Strukturer och ytor är minst lika viktigt som nyansen på färgen i dagens inredning. Betong fortsätter att vara trendigt och en rå .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg