fredag 26 december 2014

Måla furu väggar vita

Självklart passar mörkgrått tillsammans med ”Äggvit”. När det gäller att måla listerna målar man vanligtvis dessa i samma vita som väggarna. Har köpt enn fritidshus som byggdes -och som så många andra hus av den typen har furuväggar , tak och golv.


Väggar och tak vill vi nu måla. Sluta måla vitt - furutrenden är tillbaka!

Har ni målat era furutak och - väggar vita ? I vårt land finns det hur många furuväggar som helst. Man måste absolut inte bara välja vitt när man skall måla furuväggen. Måla panel - steg för steg.


Därför tänkte vi måla träet vitt , alternativt lasera det. Vi målade om vårat vardagsrum för två år sen, det var furu i både väggar och tak. Tanken är väl lasyr på väggarna och helvitt i taket.


Med Caparol målarfärg för träpaneler får du ett snyggt resultat.

Detaljer som fönster, dörrar och foder kan du måla i önskad kulör med. Ett varmgult kök i ek, furu eller liknande träslag, kan också ändra . Effekten av att måla en halvgammal gulnad träpanel vit är fantastisk. Om du gör som målaren är det inga problem att måla panelen i taket vit , och på det. Fungerar alldeles utmärkt, men det krävs ett antal lager färg. En del bröstpanel rev vi ner istället för att slippa måla , men tak och så . Furun har nu blivit tråkigt gul och vi skulle vilja måla vitt invändigt.


Utvändigt är väggarna målade med en vattenburen alkydoljeförstärkt akrylatfärg och invändigt är de i obehandlad furu. Färgen på väggen gör stor skillnad för hur ett rum upplevs och det finns. Ett annat smart knep är att måla utvalda trädetaljer i en dov kulör.


Här finner du tips, råd och inspiration för ommålning av tidigare laserad eller lackad träpanel inomhus. Täck över golv, möbler, etc. Tänk på att tejpa fast plasten så att den inte glider runt. Träpanelen ska vara ren, torr . Tips, idéer och inspiration inför målning av väggar , tak eller golv - låt dig inspireras av Beckers Färg. Att måla om är ofta ett enkelt och roligt sätt att förändra ett rum på.


Det blir helt enkelt aldrig fel med vitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg