torsdag 18 december 2014

Isolera källargolv tjocklek

Hur ska du tänka när du vill isolera ditt källargolv med golvvärme i en betongplatta. Tjocklek på betongen vid gjutning av källare. Många av våra besökare vill gräva ur sina källargolv och gjuta in golvvärme men samtidigt.


Ska snart gjuta nytt källargolv och undrar hur tjockt det bör vara. Värmeisoleringens tjocklek vid nybyggnad styrs av gällande .

Svar på fråga från besökare kring hur tjock din betongplatta ska vara för ett källargolv. Har ni stora punktlaster kan man behöva gå upp i tjocklek och armeringsmäng och eventuellt välja gå upp i kvalité på skivorna. Ur fuktsynpunkt ska värmeisoleringens tjocklek under det nya golvet vara minst . Golvvärme för komfortens skull, men glöm inte isolera grunden! Om du lägger golvvärme i ett källargolv med dålig grundisolering så värms . Golvet är ett betonggolv, skulle helst isolera mot det också, men hur?


Det lämpligaste du kan göra i dessa fall är att isolera ditt källargolv. Det finns isolerskivor av olika fabrikat ner till mm tjocklek.

Nu tänkte jag gräva ut detta och isolera samt gjuta betong. Jackon- skivor och det räcker gott och väl till ett källargolv. En säck om liter ger ca liter färdig betongmassa. När du bestämt dig för att isolera med Sundolitt så ska du jämföra med andra.


Du får då bättre isolering eller varför inte välja. Med mineralullsisolering blir fukttransporten mycket större än med homogen cellplast. Att isolera golvet ger dig två fördelar: Du kan spara energi och så ger det golvkomfort. Verkar som om många roar sig med att bila upp sina källargolv ;D Eftersom jag själv står inför det nöjet pga gamla avloppsrör så tänkte jag be . Kan man isolera de oisolerade källargolven i alla rummen med. Avjämning i en minsta tjocklek om mm, alternativt slipsats i minst mm.


Källarväggar bör man isolera utvändigt. Material: Expanderande polystyrencellplastkulor, limmet . Isolering källargolv med BauderPIR DAL och BauderPIR DHW på betong vid höga krav på. För att få en aning om hur mycket flytspackel som behövs kan du räkna med kg pulver per kvadratmeter och millimeter tjocklek.


Ett golv som är m² och ska . De kan visa sig vara större.

Vi har alltid varit bra på att isolera ,. Ett ofta förekommande exempel på denna typ av konstruktion är då källargolv beläggs med plastmattor t. Problemet uppstår ofta först då . Det dränerandematerialet bör ha en tjocklek på minst 2mm och en. Anslutning mellan källarvägg och källargolv skall utföras så att vatten rinner förbi så lätt. Isolera utsidan med kapillärbrytande värmeisolering och dränerande material.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg