tisdag 23 december 2014

Staket tomtgräns

Ett staket i tomtgräns hindrar småbarnen från att rymma och kanske vill vi slippa grannarnas nyfikna blickar. Men vilka regler gäller, vem har . Min granne vill bygga staket längs vår garageuppfart vilket skulle vara väldigt olägligt för oss. Vi kan tänka oss att gå med på detta under.


Vad göra vid oenighet om staket i tomtgräns ? Får grannen verkligen göra vad som helst på sin.

Ett vanligt staket kräver normalt inte bygglov. Men du behöver oftast bygglov för att bygga ett plank eller en mur. Det är byggnadsnämnden i din . Mellan oss och vår granne finns ett nu fallfärdigt staket på tomtgränsen. Staketet har funnits både före vi och grannen köpte husen.


Om ni uppför ett staket i tomtgräns kommer det alltså att stå på bådas mark för detta krävs en överenskommelse. Däremot kan grannen sätta . Underhållsskyldighet för staket i tomtgräns.

Jag undrar vem som ska betala staketet grannar emellan? Avståndet måste vara minst meter till tomtgräns om inte berörda. Staket , och därmed även spaljéer, stängsel och liknande, är bygglovsfria. Jag vill ha ett staket runt vår tomt. Vi bor väldigt nära våra grannar.


Dom har bott här betydligt längre än vi. Ett staket är en konstruktion som är genomsiktlig från alla håll och vars syfte inte är ett insynsskydd. Ett exempel på ett staket kan vara om du . Någon som vet vad som gäller när en granne önskar sätta staket runt sin tomt. Jag tänker främst på den del av tomtgränsen som är . Ska den placeras i eller nära tomtgräns bör dock berörd granne informeras.


Vi i villa-redaktionen får många frågor som rör tomtgräns och. Ur trafiksäkerhetssyn bör du inte placera staket så att det skymmer sikten, exempelvis vid utfarter. Plank och murar kräver . Staket : Materialet kan vara av trä eller smide, med genomsiktlighetgrad och en .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg