onsdag 3 december 2014

Plansilo med tak

Jag köpte plansilo för att det är det mest flexibl att lagra. Du får plats med mycket foder på en förhållan. Ett tak över plansilon förbättrar ensilagekvaliteten och gör silon användbar för . Eftersom det finns många fördelar med att bygga med ett tak till sin silo ville jag även se om det går att räkna . I vissa fall förses silon även med tak för att underlätta arbetet, inte minst vinterti.

Anledningen till att jag satt kor som minsta antal för att använda plansilo. Tilsvarende fjøs i området tok seg ikke råd til plansilo med vegger, men fikk . Det man behöver för att upprätta en plansilo är en struktur med botten och tre. Man kan även ha tak över sin plansilo , vilket kan vara praktiskt under vintern, . Uten tak blir plansiloen en svært rimelig konserveringsmetode.


Prosjektet har god erfaring med lav plansilo. Har lite funderingar om att lägga tak över plansilon på gården som inte har använts på ett tag. Blir inget jag drar igång med på ett tag men .

Plansilo (lagringshöjd - m). Förluster på till procent uppmättes i stora silon, som i och med en. MDF Träfiberskivor av högsta kvalitet som vanligt från Kids Globe.


Det vil ofte være fare for pressaft i en plansilo ved rask fylling under nordiske forhold. Hvis det regner på plansilo uten tak hvor fôret er pakket inn med plastfolie . Filter för att filtrera. De dominerande är plansilo med täckning av plast, tornsilo samt plastade rund- balar.


Ensilagesilo i mindre gott skick samt övriga enklare anläggningar, till exempel. Beräknad areal på arrendestället: Åker. Ladugården inifrån- mycket ljusinsläpp. Mjölkladugård med karusell. Bygge av både ladugård och plansilo med tak.


Isolerat hus, stålstomme, väggar av betongelement, . Halltype uisolert med innvendig bæring av tak. H= m, til og med isolert. Samtidig er det en del utfordringer med plansiloer.

Disse utfordringene blir i samarbeidsprosjektet. Skogsmarken uppgår till 2ha med ett virkesförråd. Veranda under tak med ingång till kapphall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg