tisdag 16 december 2014

Epoxifärg farligt

Epoxi inom industrin kan medföra kroniska sjukdomar. Men hur skadligt är det att måla sitt eget källargolv med epoxifärg ? Slipdamm från epoxiplast kan vara farligt för andningsorganen. Använd punktutsug eller om det inte går, andningsskydd med lämpligt filter vid slipning. Produkter märkta med frät- eller miljösymbol skall vara förpackade på sådant sätt att de uppfyller kraven för transport av farligt gods (ADR).


Om man har epoxifärg får man en härdad yta som tål väldigt mycket.

Men egentligen är inte särskilt farligt och om du skyddar dig mot stänk . Jag tror inte folk på båtarna vet hur farligt det faktiskt är att hålla på med det här, säger Eddie Janson vid utbildnings. Epoxifärg används vanligtvis för att täcka betonggolv på grund av dess. Om rök av epoxifärg inandning, även för en kort ti kan de bli ganska farligt att någon . Epoxi är en härdplast som stelnar med hjälp av en härdare och tillhör gruppen epoxiplaster. Epoxi baseras på kondensation av epiklorhydrin och bisfenol-A . Golvfärg NM Super är en extremt slitstark och hållbar epoxifärg.


NM är avsedd att användas på ytor som belastas även under våta och svåra förhållanden. Kan ge allergi vid hudkontakt.

Vid slipning av epoxiprodukter, använd punktutsug eller, om det inte. Halvblank, vattenbaserad 2-komponents epoxifärg , avsedd för målning av. Hur farligt är det egentligen att inte ventilera ordentligt? Annars används ingen epoxifärg någonstans på båten.


Jag ska måla lite med 2K epoxifärg. Om jag blandar färgen med härdare separat i en oanvänd burk, kan jag använda den överflödiga . Detta lösningsmedel är mindre farligt att inandas än lacknafta — dock kan viss allergi . Listan omfattar de vanligaste hushållskemikalierna och råden gäller i regel förtäring av en liten mäng samt i relevanta fall även ögonstänk, hudkontakt och. Alla dålig gelcoat måste avlägsnas så det är inte så farligt att delvis slipa bort gelcoaten helt.


Hej, måste måla med tvåkomponents epoxifärg i akvarierummet i källaren, kan stark lukt på något sätt förgifta vattnet? Antimögel är dödligt farligt för djuren så därför man ska använda. Lämna detta material och dess behållare till insamlingsställe för farligt avfall.


Undvik utsläpp till miljön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg