måndag 17 december 2018

Olja till marmor

Köper du ett bord från Betonggruvan får du med stentvål, men om du inte har någon kan du stryka på ett tunt lager med en lätt och fin olja , till. Marmor är ett naturligt och hållbart material som kan hålla mer än en livslängd om man sköter det rätt. Marmorn absorberar den olja som den behöver. När det kommer till underhålla och återfetta så har jag en fråga.


Enklast gör du detta genom att väta en trasa med olja som du stryker på bänkskivan i ett tunt lager. Olja som stenen inte sugit upp efter dygn kan torkas bort .

Detta är inget fel utan hör till granitens natur. Vid skötsel av natursten och framförallt av marmor och kalksten bör man. Använd parafinolja, stryk ett tunt lager på stenen med en trasa, torka bort överflödig olja och låt det ligga över natten.


Missfärgning kan uppstå (på marmor , kalksten och även ljus granit) av olja och. Det tål värme upp till 5grader( dock ej värmechockar) och håller sin glans även. All sten är ett ” levande material” därav kan det variera av naturlig anledning från stenblock till stenblock. Dessutom skall man komma ihåg att detta är natursten, . En golvfirma har drällt olja på min skiva framför spisen.


Kalkrester och vattenränder (t.ex. i badrum) kan avlägsnas lätt .

STEINFIX PRODUKTER ANVÄNDS TILL. Rengöring av bänkskivor i marmor. Om skivan är porös (det första lagret av olja trängde snabbt in i plattan), bör behandlingen upprepas en till två gånger.


Tyget kan även lämnas till professionell kemtvätt för rengöring. Viktigt att komma ihåg är att trots behandling med olja så är metallytorna känsliga för. Marmor och kalksten är så kallade sedimentära och basiska stensorter som är relativt . Impregneringsolja till marmorbord från Ox Denmarq. Flaskan innehåller cl olja. Men sköter du din marmor rätt får du en inredningsdetalj som håller sig fin.


Oavsett om du kikar på bänkskivor till köket, detaljer till badrummet . Marmor består av tätt polerat kalksten och är ett poröst material och därmed känsligt. Stryk på ett tunt lager med en tunn och fin olja , till exempel symaskinsolja. Den porösa strukturen i marmor gör den ömtålig så att ytan lätt repas.


En excenterslip är utmärkt till torrslipning, men finslipningen utförs med . Granit är till skillnad från marmor och kalksten ett mycket tätt material, men man bör inte låta fettfläckar ligga någon längre tid på stenen, då dessa kan tränga ner. Bänkskivan tillverkas av marmor som bryts ur berget, skärs i lämpligt mått. Eftersom marmor är mjukare och porigare än till exempel granit, . Marmor är ett elegant och slittåligt material som är vackert och dekorativ att använda till bänkskivor eller tjusiga golv. Om du har marmor i ditt hem så vill du .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg