torsdag 21 mars 2019

Behandla betong med vattenglas

Vi valde att behandla ytan med vattenglas men det finns även andra metoder att behandla betong. Exempelvis lack, vax och betongolja och det . Du skulle kunna testa med vattenglas (natriumsilikat). Dum fråga kanske, men varför valde ni att behandla med vattenglas ? Jag har gjutit en bänkskiva i betong.

Vattenglas på betonggolv - har jag gjort fel? Behandling av rått betonggolv ? Till förstärkning och grundning av puts , betong och andra. VATTENGLAS är ett medel av rent flytande kaliumsilikat som förstärker, tätar, hårdgör. Idealet hade ju annars varit att testa aktuell behandling på en yta som sen inte ska exponeras, men då vi valt att faktiskt ha betonggolv i nästan . Vi rekommenderar våra LFC vattenglas även för behandling av betongmöbler och köksbänkskivor av betong , eftersom det ger ett permanent skydd mot fläckar,.


Betong är poröst och ytan suger åt sig vätska om man spiller något på den. Efter behandlingen med vattenglas måste man även behandla med såpa enligt .

Silikatimpregnering är baserad på natriumsilikat ( vattenglas ) med tillsats av en katalysator. Bildar med kalken i betongen svårlösliga . Men nu är i alla fall en betongskiva på plats och nästa steg är att behandla den. Jag tycker att vår betong blev superbra med vattenglas och impregnering från . Blanka golv av polerad betong har länge varit vanliga i industrin. Dag ett slipas golvet i två steg och täcks sedan med vattenglas , en lösning . Portlandcementbaserad betong som inte reagerats med.


Motverkar uppkomsten av krympsprickor vid nygjutning av betong. Också i eldfast betong utnyttjas dessa egenskaper. Att gjuta själv i betong börjar bli populärt. Vi blandade del vattenglas med delar kallt vatten.


Efter det blir det att slipa av och behandla med vattenglas , primer . Lämplig behandling av betonggolv i garage? I lördags behandlade vi uteplatsen som vi gjöt i . I det senare fallet en komponent av vattenglas betong som skyddar mot. Det är också möjligt att utföra antiseptisk behandling av betong - och . Till sist kom vi fram till att vi tar och gjuter skivorna själva i vit betong.

HTC Superfloor är ett komplett koncept för betongpolering. Resultatet blir ett golv med helt slät yta av hög kvalitet, både funktionellt och estetiskt. Finns många system för behandling av verkstadsgolv, en del kostar en förmögenhet.


Helgoland som då lagats med betong och målats rödbrun med. Om man tittar runt på nätet hittar man de som använt stenolja (linolja och terpentin), hårdvaxolja, vattenglas , m. Jag vill ha en yta som inte . Cementpastan som håller ihop stenen stärks med ett vattenglas som tränger ner i golvet och reagerar med den fria .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg