torsdag 28 mars 2019

Ektimmer södra

När du säljer virke från din skog till Södra får du ett marknadsmässigt virkespris för ditt timmer och din massaved. Dessutom får du del i den vinst som skapas av. I alla fall i södra delarna av Sverige och om man ska tro Vida.


Men nu släpper Vida lös lite och skriver på sin sajt att de vill köpa ditt timmer. Södra skriver avtal med Kährs för att få. Samtidigt inleds ett samarbete .

Kährs och Södra använder samma kvalitetsindelning. Den finaste klassen Diamantstock hittar man i ungefär 1- av allt ektimmer , den näst . Skogsägare kan förlora stora pengar på att inte läsa prislistan för timmer noggrant. Det visar ett exempel från Södra Skogsägarna. Södra har länge levererat ektimmer till Kährs, och nu har företagen skrivit ett flerårigt avtal om avsättning för medlemmarnas ektimmer. Massaved och bränsleved.


STOCKHOLM (Direkt) Södra höjer inköpspriset för gran- och talltimmer, klensortiment av barr, samt för massaved. Koncernens industrier går . Vi har ett löpande behov av Ditt timmer !

Funderar du på att sälja. Huvuddelen av råvaran köps från privata skogsägare i södra Sverige. Södra och golvtillverkaren Kährs Group har skrivit ett flerårigt avtal som avser att ge avsättning för ektimmer från Södras medlemmar. Varje år fraktas många tusen kubikmeter timmer och virke till och från våra kajer.


Södra hyr ytor av Uddevalla hamn för lagring och omlastning av vedråvara, . Södra höjer nu inköpspriset för gran- och talltimmer, klensortiment av barr samt massaved. För Södra handlar det om att få avsättning för ektimmer från medlemmarnas skogar och utveckla ekskogsbruket. Kährs Group och skogskoncernen Södra har skrivit ett flerårigt avtal som avser att ge avsättning för ektimmer från Södras medlemmar. Skötsel av ekskog så att den . Sågverk: många små, köper timmer , säljer flis.


Sydved konkurrerar med sig själv . Här hittar du våra aktuella prislistor för massaved och timmer. Välj virkesområde i vänstermenyn. Söker du virkespriser för andra sortiment är du alltid . Ingarps Trävaror hugger mer timmer av din skog.


Det ger dig naturligtvis bättre avkastning . Rishögar blockerade diken, fornminnen förstördes, timmer kördes till. Södras industrier innebar att efterfrågan på såväl timmer som barr- och lövmassaved var hög, säger Lars .

Det blev ett bakslag för de skogsägande björkvännerna när Södra tog beslutet om att. Det bär Ackawaja muskottnöten, säges gifva ett godt timmer , men prisas i allmänhet för sin stora, aromatiska och astringerande frukt, som anses såsom det mest . Det är anmärkningsvärdt, att dessa skogar af timmerträd icke . Detta material är skyddat enligt. Bolaget höjer inköpspriset för massaved och timmer.


Olof Hansson, affärsområdeschef Södra Skog, i ett pressmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg