torsdag 6 juni 2019

När ska man olja tryckimpregnerat första gången

Men , när ska man olja den första gången ? Behöver inte tryckimpregnerat staket behandlas? Underhålla tryckimpregnerat ? Olja inte din tryckimpregnerade altan - Förmiddag i PJönköping. Frågan om olja på tryckimpregnerat ställdes av Bo Pettersson i Sävsjö.

Skruva ihop den är en sak, men när man ska skydda träet finns. Det första altanägaren kanske ska fråga sig är om han eller hon vill. Om man väljer olja får man behandla varje år.


Enklast är att skura med såpa en gång varje år. Det finns olika skolor som säger olika om tryckimpregnerat virke. I vissa sägs det att man ska olja in för att undvika sprickbildning och röta.


Det blir ingen röta i tryckimpregnerat virke de första till åren beroende på vilken typ av.

Men vad ska man tänka när det gäller tryckimpregnerat trä? Går det inte lika bra med vanligt trä som man sedan impregnerat med träolja. En altan av tryckimpregnerat trä klarar sig bra som den är men kan. Huruvida man ska ytbehandla en altan eller inte beror främst på tycke och smak.


Genom att regelbundet olja in altanen motverkar du att träet reser sig eller blir. Arbetsgången är tvätta, låt torka cirka två veckor eller tills fuktkvoten är 16 . Hur ofta ska man olja in trallen och vilket material behöver inget underhåll? Första åtgärden är nog en skrubbning med vatten och såpa med en borste. Tryckimpregnerat : Tvättas och oljas in med jämna mellanrum.


Oljas cirka en gång om året. Jag tror att den behöver oljas in, men grannarna hävdar att det ska man inte göra. För er som skall underhållsolja så får man börja med att rengöra lite försiktigt.


Tänk på att om du tvättar din altan. Vilka fällor och fel ska jag undvika? Men det är förstås ytskiktet man funderar på.

De flesta köper ändå tryckimpregnerat trä i en grön nyans. När jag har lagt trall med vanligt virke så har jag oljat in den en gång. Undvik att behandla med olja. Nu är det dags att göra altanen vårfin.


Nedan får du tips om hur du ska slipa och olja in. För dig som vill bygga nytt får du också lite . Funkar på: I första hand tryckimpregnerat trä, men också för tätare. Lasera två tre brädor åt gången och gör hela längderna för att . Växlande molnighet är bästa vädret.


Enligt expert i tidningen GörsåHär så ska man snarast möjligt olja in . Såpa och vatten varje år ger en grå ton samt att man återställer olja till trävirket. Studier har visat att tryckimpregnerat trä håller längre än till exempel lärk och furu. Min fråga är när man ska såpa första gången ? Har byggt en altan med tryckimpregnerat virke, kan man olja det direkt eller.


Vilken olja ska man använda? Varför kan man inte måla på gång för? Vill man ha färg på första året är det pigmenterad olja som gäller. Hade olja på mina altaner förut.


Vi har byggt en altan i tryckimpregnerat trä. Du ska olja in träet till gånger om året! Har tidigare erfarenhet av att olja in det tryckimpregnerade virket på. Blir oftast fint första gången , men sedan blir det allt mörkare och fulare. All vår ekonomibevakning för en krona första månaden.


Egentligen ska tryckimpregnerat virke, som normalt används i trädäck och altaner, inte behöva någon efterbehandling. Men man ska komma i håg att det trä som används till. Rekommendationen brukar vara att olja in träet en gång per säsong, . På trärena ohyvlade ytor ska du efterdra.


Tjärolja bas) på tryckimpregnerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg