torsdag 26 juni 2014

Anlägga grusväg

Nu efter vintern när backen kommit fram så är det inte så fint på gräsmattan som jag har som väg , av förståliga skäl. Bygga 1km skogsbilsväg,hur? Kostnad att anlägga grusväg ? Det finns flera trådar om hur en grusväg anläggs.


Att anlägga väg är både roligt och intressant. För att få en hållbar och godkänd väg är det dock viktigt planera arbetet noga och använda godkända.

Hur går man tillväga när man behöver få en väg skapad så att man kan ta. Vi vill anlägga vår väg utan att använda tunga maskiner och utan . Det är lätt att underskatta kostnaden för vägbyggnad. Fyll i dina egna värden så räknar programmet ut kostnaden per kilometer och meter. När projekteringen är klar är det dags att bygga vägen.


Vägbyggnad kräver särskild kompetens och utrustning. Utförare är som regel mindre entreprenadföretag . Det är en mindre grusväg som går in till hus som ligger innanför vår gård. Där den nya vägen ska gå är det ganska väldränerat om än lite .

Hur anlägger man en ny väg ? Att bygga en enkel skogsväg. Vad man bör tänka på när man skall anlägga en garageinfart är hur man vill att . En grusväg med slitlager av hyttsten har hög bärighet - och kräver ringa framtida underhåll. Underhåll sker på traditionellt sätt genom vattning och sladdning. Inte alltid så att man får ett erbjudande att få en väg ända fram till sitt skifte.


Om jag var du skulle jag nog fortsätta en bit till med vägen in på din . Det beror väl på skotnings . Hur väljer man dimensioneringen av sin väg. Tänk igenom vilken trafik som kommer åka på vägen. Bortse från byggtrafiken i början.


Kategori Markarbeten, dränering, grus, enskilt avlopp Underkategori Anlägga av väg Projektets adress Näsbyvägen Kommun (objekt) Tyresö . En vinterväg är ett gott alternativ för tillfälligt vinterbruk, dvs en isad väg. Omslaget: Hallbyvägen på Vänersnäs. Från Uddevalla tog man sig till Vänersborg och vidare . Den ska bära trafik utan att deformeras och den ska tåla slitage.


Ett bra underarbete är viktigt, och . Du kan därför behöva anmäla avverkningen till Skogsstyrelsen eller samråda med myndigheter om du ska anlägga en väg. Värdet på din skogsfastighet .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg