fredag 15 juni 2018

Ek till altan

Dags för årets häftigaste utomhusprojekt - bygga altan. Jag vågar påstå att det emellanåt säljs tryckimpregnerat virke till under inköpspriset i. Eftersom ek avger garvsyra vid fuktig väderlek ska du använda rostfri skruv. Välja trall till altanen. Den som har möjlighet att få tag i svensk ek får ett mycket fint och långlivat.


Ofta används tryckimpregnerat virke när det handlar om trädäck, men det finns flera andra intressanta alternativ på marknaden.

Alla olika träslag kan behandlas med Sioo, till och med tidigare svårbehandlade träslag som ek , lärk och ädelträ som annars mörknar. Impregnerar du din altan. Det är mycket hårt - cirka tre gånger hårdare än ek - tåligt, står väl emot. Det blir till exempel mer rörelse i träet i en stor altan än i en liten, och . Annars är det vanligast att man oljebehandlar sin trall.


Att så många väljer trä till sin altan beror till stor del på att trä ger en naturlig känsla samtidigt som det är . Passar följande träslag: tryckimregnerat furu, sibirisk lärk, ädelträ, ceder, ek ,. Mats Carlsson, Bygglovs-Matte, byggde sin nya altan i giftfritt trä. Nordisk fura som kiselbehandlats eller ek , lärk och ceder är några exempel på virke som har lång .

Utmaningen för ett lyckat bygge är att anpassa det väl till platsen vid huset. Planera ytan, sätt upp snören och känn efter. Den hyvlade ytan och de avrundadekanterna gör terrassbrädor till ett utmärkt val.


Från den exklusiva teakvarianten till den billiga i tryckimpregnerat trä. Bygg altan – Så bygger du en stabil grund under träaltanen. Till de hårda träslagen räknas bland annat teak och ek , som ger träaltanen en exklusiv prägel. Om man väljer aluminiumräcke till sin altan istället för rostfritt räcke får man.


Det är lätt att fastna för tryckimpregnerat när man ska välja virke till altanen. Visst är det härligt att sätta fötterna på en solvarm altan. Kärnfuru, lärk, ek och cederträ är några alternativ. Behöver du virke till ditt byggjobb eller renovering? Vi på K-rauta erbjuder paneler.


Se till att vårda din altan och dina utemöbler inför utomhussäsongen. Träolja är en olja med UV-skyd speciellt framtagen för ädelträ som t ex teak och ek. Arbetsråd för Alcro Träolja, Ädel Trälack, Altan Lasyrfärg och Bestå. Den är vattenavvisande och lämplig för ädelträ som till. Kom till oss och ta hjälp av våra bollplank som hjälper dig med ditt projekt.


Nedan jämför vi trallvirkesdimensionerna för en altan på kvm.

Riktigt stora bord för eller personer. Bordsskiva i kulö-rter, ben av ek , två storlekar eller till -skuren efter dina behov. Tillverkade i Sverige, FSC-märkt, . Vi har allt från klassiska träräcken till stilrena glasräcken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg