tisdag 16 oktober 2018

Behandla trall med järnvitriol

Behandling med järnvitriollösning ger en färgning av träet, men inget . Dumt nog gick jag med på min frus förslag att ha obehandlat trä till staket och låta henne behandla det med järnvitriol för att få en snygg färg på . Hur får man impregnerat furu grått? Altandäck med olika material? Allt om Trädgård forum.


Järnvitriol på impregnerat trä – hur har det gått?

Kiselbehandling med Sioo:x är en vattenbaserad miljövänlig behandling som inte får. Välj rätt behandling för trall under bar himmel (A) . I stället för målning valde vi att behandla träpanelen med järnvitriol (FeSO4). Effekten som uppnås är närmast att likna vid en lasering. Om träet är uttorkat kan det vara bra att först behandla träet. Vi ska byta trädäck i år och är inne på att behandla med järnvitriol.


Hur på bästa sätt behandla ett trädäck? Myter om färg och träskydd. Slutsats av detta är att ingen behandling eller förvisso även en järnvitriolbehandling är bättre än .

Anledningen till att man gärna behandlar trä med järnvitriol är att den här. Helst ska man behandla träpaneler innan de monteras för att komma åt hela vägen . Ytbehandla med linolja, järnvitriol eller naturliga färger. Virke av god kvalitet behöver inte någon egentlig behandling.


Man erhåller direkt en grånad yta. Nån som har erfarenhet av att olja trall ? Konstruktioner i mark eller vatten, t. För färgning av obehandlat trä och som reduktionsmedel. Bestrykningsmedel används i första hand för ytbehandling av trall och utemöbler. Silvertjära får din träyta att bli läckrare med åren. Naturligare och med tiden lite look av drivved.


Du som har tryckimpregnerad trall GRATTIS, du kan få det att se. Hur förbereds ytan före behandling ? Ytan bör vara trären och torr. En altan som tidigare är oljad eller svart behöver tvättas med högtryckstvätt och tralltvättmedel. Funkar både på nytt trä och på befintlig trall ! Den här veckan har vi gjort en rejäl grovrengöring och låtit behandla även den trallen med Sioo:x.


Vad är skillnaden mellan detta och järnvitriol , vet du det?

Kan jag behandla min altan med Tjärvitriol? För trall rekommenderar vi istället Ljus Tjärolja som ger träet ett silvergrått utseende med tiden. När det gäller järnvitriol finns inget NCS nummer för att bestämma exakt nyans, . När man pratar om träolja menar man oftast en olja som lämpar sig bäst för behandling av virke som inte omgående målas över. Det är nämligen inte ovanligt att . Vill du olja och sedan ha tillbaka den grå färgen så blanda i järnvitriol. Att behandla trä med träolja är ett bra skydd mot sprickbildning, uttorkning och mögel.


Dramatiskt svart täckmålning, blond vitlasyr eller silkeslen grå järnvitriol är bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg