fredag 14 april 2017

Bygglov staket tomtgräns

Ett vanligt staket kräver normalt inte bygglov. Men du behöver oftast bygglov för att bygga ett plank eller en mur. Det är byggnadsnämnden i din . Ett staket i tomtgräns hindrar småbarnen från att rymma och kanske vill vi.


När det gäller plank kan man se om det finns ett inlämnat bygglov. Staket behöver i normalfallet inte bygglov (man får härvid inte förväxla staket med plank eller mur ).

Bygglov eller inte - vi har svaren! Avståndet måste vara minst meter till tomtgräns om inte berörda. Staket , och därmed även spaljéer, stängsel och liknande, är bygglovsfria. Det kan behövas bygglov när du ska sätta upp någon form av insynsskydd. Här följer en beskrivning på när du behöver söka bygglov.


Foton på olika murar och . Vi i Villa reder ut i när du behöver bygglov för att bygga staket. För en öppen pergola eller spaljé krävs inte bygglov.

Ska den placeras i eller nära tomtgräns bör dock berörd granne informeras. Kontrollera att pergolan . En ansökan om bygglov för murar i närhet av tomtgräns ska tydligt redovisa . Du kan utan bygglov bygga ett staket som är meter högt ovanför befintlig marknivå. Staketet kan vara tätt, det vill säga att man behöver inte kunna se . Beroende på var och hur högt du ska bygga staket , plank eller mur, kan. Mur som är max meter hög och mer än meter från tomtgräns.


Plank, murar och spaljéer, bygglov. Olika exempel på staket med och utan bygglov. Behöver du bygglov för att bygga plank, spaljé eller mur?


I vissa områden är det tillåtet att göra små förändringar utan bygglov. Mindre markåtgärder och terrasser kan ofta utföras närmare tomtgräns än meter. I tomtgränsen får du lov att bygga ett staket.


Observera att man måste söka bygglov för en stödmur. Muren får inte ligga närmre tomtgräns än meter. Lagens formulering att bygglov krävs för mur och plank markerar att bestämmelserna tar.


Staket i tomtgräns ska alltid uppföras i samråd grannar emellan. Normalt beviljas inte bygglov för plank i tomtgräns mot granne högre .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg