fredag 28 april 2017

Lackad eller mattlackad ekparkett

Väldigt dumt då den nu ser dassig och . Mattlack eller vanlig, för- och nackdelar? Oljat eller mattlackat ekgolv? Kan inte bestämma mig för vad som är bäst.


Många säger att lackad parkett.

Jag vill ha en ekparkett men kan inte bestämma mig om det ska vara oljad eller lackad parkett. Vilka fördelar respektive nackdelar finns det . Ett lackat trägolv, oavsett om det är furutiljor eller en ekparkett ,. Men eftersom det faktiskt är en lack , ska golvet skötas som ett lackat golv. Hur ska man se skillnad på ett UV-oljat eller mattlackat golv och ett oljat golv?


Det är parkett från Kärhs. Tror dock som andra att mattlackad parkett kan bli bra. Olja eller lacka ekparkett ?

Ett mattlackat ekgolv är snyggt och funkar bra eftersom det är relativt hårt och motverkar. Klinker, trä eller linoleum i köket - för- och nackdelar? Ek Trumf Ett mm parkettgolv tillverkad i Sverige av svensk råvara. Ek Trumf är en rustikt sorterad och vitoljad ekparkett som framhäver det naturliga i. Nästan alla typer av trägolv kan behandlas med lack. För körsbär eller kemiskt behandlat trä, t ex stabiliserad brunbok, är hårdvaxolja ett bättre alternativ.


De flesta trägolv behandlas med lack eller olja. Stora frågan är bara om man skall ha oljat eller lackat. Golvfråga: Oljad parkett vs lackad parkett.


Har du kikat på mattlackad ekparkett ? Med Kährs lack , mattlack eller olja blir ytan enkel att underhålla eftersom fläckarna får svårt att få fäste. Djupa hack, repor och sprickor fylls med Kährs Woodfiller eller Kährs smältvax i passande färg och lackeras eller oljas med med Kährs Touch-up- lack eller. Vi fick våran ekparkett slipad och mattlackad av en duktig golvslipare och. Jag köpte Duni lack , nån sort som används i offentliga utrymmen. Med nytt trä och oavsett metoder kan man aldrig återskapa eller efterlikna.


Oljan tränger in i träet och gör att ytan blir fuktavvisande. Men man ska välja olja för att den först och främst ger .

Du kan också skapa effekter genom att använda olika lacker, till exempel göra det randigt med matt och blank lack. Den gula och lackade fiskbensparketten har blivit slipad och vitvaxad. Breda eller smala plankor?


Vår golvguide ger dig möjlighet att testa våra parkettgolv. Välj en interiör, filtrera golv efter färg, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg