fredag 7 april 2017

Färg till trätrappa utomhus

Vilken typ av lackfärg bör man använda, vatten eller olje färg samt vilken glans blir. Funkar även riktigt bra utomhus ! Se till att ytan är torr och fri från färg och fernissa innan du börjar lasera. Måla trappan med Alcros slitstarka färger.


Färgen är lämplig för golv som utsätts för medelhårt slitage, till exempel i bostadsutrymmen.

Vad målar man yttertrappan med för färg som håller i regn och rusk. Behöver ni en tålig och praktisk trappa utomhus som dessutom är snygg och säker att gå i året om? Måla med Hagmans slitstarka Golvfärg 1K . Färg kan vara dekorativ, men kan också dölja något som är snyggt i sig självt. Se här hur det går till att ta bort gammal färg och hur vackert räcke som doldes . Underhållsfri trätrappa.


Den fina trappan passar perfekt till huset. Trots att den ser ut att vara av samma slags trä som fasaden så innehåller den mer plast än trä.

För att underlätta appliceringen av både grundning och färg kan dessa först appliceras med rulle för att sedan direkt efterslätas med en fin pensel. Gillar du inte färgen så är det bara fram med färgskrapan! Innan ny färg läggs på mattslipas trappans Steg och tvättas sedan med lacknafta. Efter en halvtimme börjar färgen härdas till en blank yta som är mycket motståndskraftig mot de flesta påfrestningar.


Här får du några idéer till vad du kan göra med en helt vanlig – kanske lite tråkig – trappa. Använd dig av färg och fantasi, eller tapeter och tålamod. Sandpapper i färgen eller lacket har jag hört folk som har! Annars finns det ju också remsor man kan sätta på stegen, typ sandpapper. Trappor, utomhus - XL-BYGG Norrby Trä Borås.


Om du inte hittar det du söker här så kontakta oss eller kom in till butiken så hjälper vi dig. Tralläkt eller trallbräder är en vanlig beläggning utomhus. Till vissa filmbildande och täckande färger kan man tillsätta så kallat halkstopp som gör att färgen. Låt torka och skrapa bort alla ojämnheter och löst sittande färg.


Därefter slipar du ytan för att färgen ska fästa bättre. Torka ytorna helt rena med en mikrofiberduk. Här får du bra tips om entrétrappor utomhus i betong, sten och trä när du ska välja.

Foto handla om Bästa sikt av den utomhus - trätrappan i monokromma signalstilbilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg