tisdag 12 augusti 2014

Stödmur bygglov

Ett vanligt staket kräver normalt inte bygglov. Men du behöver oftast bygglov för att bygga ett plank eller en mur. Det är byggnadsnämnden i din . En mur kräver oftast bygglov. Till ett en- och tvåbostadshus får du .

Enligt praxis från tidigare rättsfall behöver du däremot alltid bygglov för. Tyvärr har lagen inte definierat exakt vad som är ett plank och en mur. Behöver du bygglov för att bygga plank, spaljé eller mur ? Plank är en inhägnad som är tät eller består av mindre än luft. Bygglov för reperation av stödmur ? Kommunen nekar bygglov för mur trots att.


Fasadritning, skala 1:100. Sektionsritning, skala 1:100.

Samhällsbyggnadsförvaltningen. Murar och stödmurar är täta inhägnader som kräver bygglov om de är högre än ,5. Mur och plank utan bygglov — en dyr affär.


Att inte följa bygglovsreglerna för murar, plank och staket kan stå den enskilde . Plank och murar kräver bygglov , men det finns undantag. Tänk på att placera muren en bit in från tomtgränsen så att även grundläggningen av muren kan ske på . Bygga en mur eller stödmur som är lägre än meter. Observera att du här kan. Enligt plan- och bygglagen (PBL) krävs det bygglov för att bygga plank och murar.


Men lagen anger inte vad som skiljer plank, murar, staket och kantstöd från . Du kan även behöva bygglov för att sätta upp ett plank eller en mur , eller sätta upp solpaneler på taket. Här är exempel på vad som gäller vid . Vid ett en- eller tvåbostadshus får du utan bygglov med en mur eller plank anordna en skyddad uteplats inom meter från bostadshuset. För att ansöka om bygglov för mur eller plank behöver du fylla i en blankett och bifoga ett antal handlingar.


Mycket genomsiktliga avskärmningar som stängsel och spaljéer kräver inte bygglov. För att bygga staket, plank eller lägga mur på din tomt kan det krävas bygglov. Stödmur som minst har en höjd på meter eller högre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg