måndag 11 augusti 2014

Uttag tvättmaskin höjd

Re: Höjd över golv för strömbrytare och uttag. Höjd på eluttag tvättpelare i tvättstuga? Standarder angående höjder?


Jag har varit med om lite allt möjligt . Lägsta höjd för eluttag i badrum?

Avloppets slangböj behöver oftast placeras på en viss höjd över. Typ av elapparat, Placering, i sidle på vägg, Höjd över golv. Höjden är vanligen – cm. Tidigare var det förbjudet att ha vanliga vägguttag i badrummet. Numera är det tillåtet att installera uttag för 2volt, om uttaget är skyddsjordat . Tanken är att installera tvättmaskin i ett badrum där själva badkaret är.


Annan höjd får användas. I avsnittet för placering av strömställare och uttag har flera ändringar gjorts.

Istället anger standarden att eluttag placeras på en lämplig höjd. Ha en fortsatt trevlig . Som jag skrev tidigare sitter det blandat jordade och o-jordade uttag. Allt är monterat och draget samt invigt både tvättmaskin och torktumlare. Du har köpt en Bosch- tvättmaskin.


Låsmuttrarna på alla maskinfötterna ska vara fastskruvade mot höljet! Här finns information om var och på vilken höjd man bör placera uttag i kök, våtrum, vardagsrum, hall m. Utbyggnation för att inrymma tvättmaskin och torktumlare (pelare). Brytare, uttag och installationsmaterial. Vikt per säljenhet höjd bredd djup.


Kopplingsdosa används till montering i alla rum inomhus till bla tvättmaskin och spis, för led-. Vill gärna vet ca hur mycket installation av tvättmaskin kostar, kran och eluttag finns. Då får jag ett hum om vad jag.


Insemo installerar tvättmaskin , diskmaskin, spis, kylskåp m. Stenungsun Uddevalla, Tjörn,. Ingår: Installation av spis i rätt höjd , el kopplas ifall uttag finns.

Dubbeldosan finns i två olika höjder , och 60mm. Vad är normen för höjd över golv vid placering av strömbrytare och eluttag ? Numera får en tvättmaskin dock anslutas till ett jordat uttag för 2volt i bad- eller. Väggen mellan duschen och tvättmaskinen är hel, dvs, går ända upp i tak.


Har du jordfelsbrytare kan du även sätta ett 230v uttag i område 3. Avloppsslangen måste placeras på en höjd. Spis och eluttag för kaffebryggare förses med timer. Plats för tvättmaskin och torktumlare alternativt tvättpelare enligt övrig standard i huset.


Däremot ska du inte dra en skarvsladd från uttaget i hallen till varken hårtorken eller tvättmaskinen. Skarvsladdar är i princip förbjudna i . Maskinen är utrustad med olika program .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg