fredag 29 juli 2016

Behandla tryckimpregnerad altan

En helt ny altan byggd av tryckimpregnerat trä rekommenderar hon att man låter vara i tre. Om man väljer olja får man behandla varje år. Vill du skydda ett tryckimpregnerat trädäck eller altan helt från fukt måste du således olja in det med jämna mellanrum.


Oljans effekt avtar med . Tvätta, slipa eller olja.

En altan av tryckimpregnerat trä klarar sig bra som den är men kan fräschas upp och bli extra hållbar med vissa knep. Så här underhåller du din altan. Hur ofta ska man olja in. Det absolut vanligaste trallmaterialet är tryckimpregnerad furu. Dags för årets häftigaste utomhusprojekt - bygga altan.


I tjusigt trallvirke ska det bli. Där finns en garanti på.

De flesta köper ändå tryckimpregnerat trä i en grön nyans. Undvik att behandla med olja. För att din altan ska hålla sig snygg behöver du underhålla den med jämna. Men det finns knep att ta till för.


Låt altanen torka något dygn innan du går över den med oljan. Tänk på att om din altan är byggd av tryckimpregnerad furu så kommer den bli . Egentligen ska tryckimpregnerat virke, som normalt används i trädäck och. En gammal och beprövad variant att behandla trä i utemiljö. Behandla åldrade, mögelangripna och svärtade träytor med Grovrent så träet.


Nytt tryckimpregnerat trä ska vara torrt innan du behandlar det. Det är inte bara fler hemmasnickrare som vill bygga giftfritt, även tv-snickare väljer gärna bort tryckimpregnerat virke. Målaren visar hur du tvättar och oljar en altan med perfekt resultat.


En lista på verktyg som används i. FÖRBERED DIG PÅ MYCKET ALTANHÄNG – I ÅR! Premium Träskydd Altan ger dig en vackert silvergrå, behaglig altan som kommer att locka till ännu fler .

Terrasslasyr speciellt utvecklad för att lasera terrass, altan , staket och utemöbler i tryckimpregnerat trä. Lär dig mer om lasering hos Beckers Färg. Jag har testat ett nytt medel från NITOR för att behandla tryckat virke.


Så till dig som är lite trött på att olja din altan varje år eller inte vill . Fördelar med tryckimpregnerad trall: är ett prisvärt alternativ av trall, beständigheten mot röta är mycket god. Kan vid behov behandlas med träolja för att minska . En altan som behandlats med produkter från Sioo får en len och vattenavvisande. Man kan använda Sioo även på nytt tryckimpregnerat virke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg