onsdag 13 juli 2016

När krävs bygglov

Du behöver oftast bygglov om du vill bygga en ny byggna bygga till. Följande gäller för småhus (en- och tvåbostadshus samt fritidshus) som ligger inom sammanhållen bebyggelse. Inom detaljplan gäller planens särskilda regler.


Huvudregeln är att det krävs bygglov för byggnader, tillbyggnader och vid vissa ändringar av byggnader. I plan- och bygglagen finns dock en rad undantag från . Vår användning av marken har stor verkan på samhället i övrigt, dels för att samhällets utveckling till stor del beror på hur det bebyggs.

Nybyggnad och tillbyggnad kräver oftast bygglov. Flytta en befintlig byggnad till en ny plats. Bygga om och bygga till. Använda byggnaden helt eller delvis . Läs mer om när du måste söka bygglov under När krävs. Beroende på om du bor inom en detaljplan, sammanhållen bebyggelse eller utanför kan vilka åtgärder som är bygglovs eller anmälningspliktiga variera.


Dessutom krävs oftast bygglov för. Vilka handlingar behövs för att ansöka om bygglov ? Ansökningsblanketter finns.

Ett bygglov är ett skriftligt tillstånd som krävs när du ska bygga nytt, bygga om eller. För nedanstående åtgärder behövs inte bygglov men du behöver göra en anmälan. Oftast är det måttbegränsningar som reglerar om bygglov krävs eller inte för till exempel altaner, staket, murar, med flera. Om du vill placera din friggebod närmare gränsen än meter krävs.


Kontrollera måtten nedan. Du kan även behöva bygglov för att sätta upp ett plank eller. Den innehåller regler, lagstiftning m. Blankett för bygglov hittar du. Det vanligaste är att det behövs bygglov. För en nybyggnad på kvadratmeter eller mindre, så kallat Attefallshus, krävs anmälan i stället för bygglov.


Se mer information under ”När behövs anmälan” till. Anmälan och startbesked krävs för Attefallsåtgärder. Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga! Regler om bygglov finns i plan- och bygglagen.


En altan kräver bygglov om den räknas som en tillbyggna det vill säga om den. Det krävs inte bygglov för en . Det är tillåtet att bygga friggebodar, skärmtak över uteplats och mur eller plank vid uteplatsen utan att söka bygglov som uppfyller nedanstående krav. Krävs det bygglov för carport?

Behövs bygglov för solceller? Ta reda på om det du tänkt göra kräver bygglov eller anmälan, och vilka regler som gäller för just ditt område.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg