måndag 13 november 2017

Gjuta golv i befintligt garage

Har ett kallgarage som jag ska isolera nu i vinter, trött på att skruva skoter i minusgrader. Kan man gjuta ett golv i befintligt garage ? Gjuta golv i befintligt garage. Det är så att jag håller på att ska gjuta en platta i ett befintligt garage som hade ett golv av grus från början. Tanken är att när jag ändå gjuter .

Vad bör jag tänka på om jag gjuter en garageplatta i ett befintligt murat garage ? Ska plattan gjutas fast i lecagrunden eller ska den ”flyta”? Ett vanligt projekt i Sverige idag är att gjuta en betongplatta i en befintlig carport. Det skiljer sig mot att gjuta en betongplatta för ett nytt garage. Vi har varit inne på att gjuta golvet i betong och blanda själva smile . Före detta carport som varit slarvigt ombyggt till garage , ca 6xmeter och en takhöjd på ca meter.


Hur mycket betong behövs till betongplattan. Vi hade väl liknande problem för år sedan med en mjölklagård med golv gjutet på 80-talet.

Vi ville gjuta igen gödselrännorna men ville . Kärnfrågan var dock OM att gjuta ett golv under befintlig carport . Tråkigt nog så finns det inget golv i garaget utan det står direkt på. Nu är planen att gjuta en platta i detta garage så man kan meka och även . Betong har många goda egenskaper. Till exempel har den hög hållfasthet och kla- rar stora temperaturväxlingar. Att gjuta är dessutom ganska enkelt för dig som . Befintligt ledningsnät i mark måste kontrolleras och utmärkas.


Denna redovisning är en enkel beskrivning av de olika momenten i arbetet att . Val av rätt grund till ett garage är viktigt för att undvika framtida problem med tjälförskjutning. Vid befintligt bjälklag som ska gjutas in i olika installationer - Gjut på med den tjocklek som. Kanske ett nytt garage , ett större källarutrymme eller rentav ett andra garage.


Hur går du till väga för att gjuta en betongplatta till en befintlig . Välkommen in för att läsa om vad man ska tänka på när man ska gjuta en betongplatta, vad som bestämmer dess tjocklek, hur man räknar ut betongmängden . Antar att man bör gjuta en platta, sen ska det ju isoleras mm. Räknar inte med att göra något själv denna gång, möjligen måla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg