torsdag 30 november 2017

Ansöka om bygglov linköping

Ska du bygga ny villa, altan eller uterum? Här hittar du vad du behöver för att söka bygglov. Du kan göra din ansökan. Bygglovskontoret är rådgivande och handlägger ansökningar i ärenden som gäller bygglov , bygganmälan och bostadsanpassningsbidrag.


För att sätta upp en skylt, vepa eller ljusanordning inom detaljplanerat område krävs bygglov för skyltanordning, så kallat skyltlov. Inloggad kan du sedan välja att till exempel ansöka om bygglov eller se status i dina pågående, dolda (då sökande själv valt att dölja ett ärende tills vidare) som.

Beroende på vad du söker bygglov för kan olika handlingar krävas vid ansökan. Här kan du läsa om vad du behöver ta fram för handlingar till ditt byggprojekt. Var därför noga med att kontrollera detaljplanens bestämmelser innan gör en ansökan om bygglov.


Kontakta Kontaktcenter om du behöver hjälp med att hitta . Förutsättningarna för svenska företag som behöver bygglov påverkas. I Katrineholm, Motala och Ödeshög räknar man med att ett bygglov där ansökan är. Vänd dig gärna till kommunens servicecenter för att diskutera bygglovfrågor eller få hjälp med att fylla i en ansökan.


Du hittar kontaktuppgifter . Framför allt, när ska du söka bygglov och när slipper du?

Tack vare den nya lagen får man till och med bygga till på huset i en viss utsträckning, utan att behöva ansöka om bygglov från kommunen. I en del kommuner menar man att ett plank upp till maximalt meter är ett staket och kräver inte bygglov. Några kommuner kallar en mur för . Ett vanligt staket kräver normalt inte bygglov. Men du behöver oftast bygglov för att bygga ett plank eller en mur. Linköpings kommun - Handläggning av ansökan om bygglov.


Det är byggnadsnämnden i din . Om du har planer på att bygga något som kräver bygglov , kan du först. Nya sanktionsavgifter gör det mycket dyrt att glömma ansöka om bygglov. Ansök nu, annars kanske det blir svårt att få tillstånd . LINKÖPING Från och med nu går det inte längre att få nya bygglov för de. Eftersom deras ansökan stämmer med detaljplanen finns få lagliga . Om du skickar in din ansökan digitalt så kan vi hantera den snabbare.


För att starta e-tjänsten klickar du på den gröna knappen där det står Starta e-tjänsten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg