torsdag 16 november 2017

Vad är lasyr

Lasering är målning med transparent färg, kallad lasyr eller lasur. Vad är egentligen skillnaden på lasyr och olja och när använder man vad ? När du som fritidsmålare ska välja lasyr bör du även tänka på att en. När du arbetar med lasyr är det mycket viktigt att inte måla över i fält som redan är målade.


Vad du väljer beror på hur starkt skydd du vill ha och vilka möjligheter du önskar när det gäller kulörer.

För samtliga behandlingar är en terrasskrubb en klok . En laserande färg är en färg med låg pigmenthalt. Bindemedlet i en lasyr kan vara linolja, alkyd eller akrylatlatex. Man skiljer normalt mellan . Genom att måla med lasyr framhäver du träets struktur samtidigt som du ger ett bra. En lasyr på obehandlat trä gör att träådringen syns. Alcro Terrass är en lättstruken lasyr som framhäver träets naturliga struktur.


Trä är ett av de vackraste naturmaterialen, genom att måla din fasad med.

Cuprinol Fasadlasyr är en vattenburen oljelasyr för behandling av trä utomhus. Vad är skillnaden mellan olja och lasyr och vad bör man välja? Med färg och lasyr kan du helt och hållet förändra något vars färg och form du tröttnat på.


Val av färg och lasyr beror på vad det är du ska måla. Lasyr för ny- och omlasering av terrasser, staket. Terrasslasyr ger en vacker lyster och kulör samtidigt som resultatet blir hållbart och slitstarkt.


Den är anpassad för lasering. Ny medlem här på byggahus. Köpte hus förra våren, det finns en enkelt inglasat uterum som börjar se väderbitet ut, tänkte jag fräscha.


TROR att betsen går in i träet medan lasyr lägger sig ovanpå, samt att bets alltid lämnar en matt yta. Med lasyr kan du nog välja yta samt . Trälasyrer delas upp i lösningsmedelsburna lasyrer, som endast används utomhus, och vattenburna lasyrer. Vattenburna lasyrer kan användas . Jag har just nu lasyr på huset utvändigt men funderar på vad jag ska välja nu när jag målar om.


Jag ska ha samma färg men brädorna är äldre, . Färgen är helt enkelt mer genomskinlig än normalt och man kan därför se underlaget igenom.

Lasyr är en färg med mindre färgpigment än vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg