onsdag 15 november 2017

Oljat ekgolv skötsel

Golvbranschen, GBR har skötselråd som branschens leverantörer använder. Dessa innehåller tips på hur man bör städa olika golvmaterial . Lackat eller oljat golv - det är stor skillnad på hur trägolven ska skötas. Och rätt skötsel kan förlänga livstiden på golven.


Varje golv måste dock moppas för eller senare och när du torkar av ett oljat golv ska du tänka på att torka av golvytan med en ordentligt urvriden trasa eller mopp.

Lackade, oljade och såpabehandlade golv kräver lite olika skötsel. Ett golv oljat med Kulturhantverkarnas Golvolja är ett levande och vackert golv där ytan kan vårdas, underhållas och repareras. Oljan är det som skyddar golvet,.


Kom ihåg att borstarna på munstycket ska vara . UV-lackade golv i offentlig miljö sid 11. Sist i PLUS pratades det bl. All sortens rengöringsmedel ska inte ens komma i närheten av oljat trä, vatten . Hur behandla mitt oljade ekgolv ?

Nyinoljat golv blev torrt efter lite moppning med såpa. Skötsel av oljad ekparkett ? Taktila och visuella ledstråk, valytor och stoppytor i offentliga miljöer, Golv skall inte bara vara snygga att se på och sköna att gå på. Oljat eller mattlackat ekgolv ? I offentlig miljö skall de . Vid renovering av ett UV- oljat golv får man räkna med att slipa hela ytan trären och göra en ytbehandling med oxidativt härdande oljor.


Fördelarna med ett oljat trägolv, oavsett träslag, är att man lättare kan punktförbättra en skada eller fläck på golvet. En skada syns heller inte lika mycket på ett . Olja in den rengjorda ytan med Kährs Satin . Ett homogent golv , som till exempel består av ek hela vägen, behöver kanske slipas. Ett oljat ekgolv oljar du en gång vartannat år, kanske lite oftare framför diskbänken. Rolig fakta och smarta skötselråd till fina buskarna . Det kan vara svårt att se och känna skillnad på ett oljat och ett vaxat trägolv.


Om du har ett oljat golv där det är stor risk för vattenspill, som till exempel i köket,. Ett lackerat eller oljat trägolv behöver sällan en helt ny ytbehandling vid. Läs mer om skötsel och underhåll i våra tekniska datablad eller gå direkt till vårt .

Avlägsna fläckar innan de hunnit torka in i golvet, eftertorka om nödvändigt med rent vatten. Ett oljat trägolv skadas av för mycket . Använd en väl urvriden trasa. Om en olyckshändelse inträffar finns det lagnings-material av olika slag . Många drömmer om ett golv som ser ut som ett ljust skurgolv, är lika lättorkat som ett lackgolv, och ändå lika lätt att underhålla, som ett oljat golv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg