onsdag 10 juni 2015

Lägga grus på uppfart

Vilket grus (dimension) bör man köra till garageuppfart och gångar osv ? Vi tänkte först skala av leran och sedan lägga på fiberduk. Hur tjockt med grus på uppfarten ? Grusa om uppfarten - hur mycket kan gå åt? Kostnad för grus , betongsten alt asfalt på.

Sedan lägger du ut grovt grus eller makadam på markduken. Makadamen säkrar upp uppfarten mot tjälskador (se tjäldjup här) och tar upp . Efter många års grusskyfflande, ogräsrensning och återplockning av grus från gräsmattan. Nu har vi en vecka på oss att lägga så stor del som möjligt av första. Det går till och med att anlägga en uppfart av armerat gräs – men det är något.


Förstasida Beläggning Uppfart Hur många olika slags grus behövs? Marken är mycket lerig och jag har hört att man först ska lägga ett lager san därefter ett .

Vi har grus på halva ytan där bilen står och asfalt på övrig yta. Jag är lite osäker på exakt vilket underarbete som behövs för att det ska bli bäst. Det kan ju vara bra att lägga någon . Har ni asfalt eller sten på eran garageinfart? Ju sämre mark förutsättningar ju mer förstärkningslager bör man använda.


Vi rekommenderar att man lägger ett . Om man skulle lägga tex byasten eller liknade bruka de ligga på . Härligt knastrande och inte särskilt svår att lägga. Det handlar om att gräva bort matjorden, få en markduk på plats och fylla på med grus. För detta använder du sten, sand eller grus.


Vill man slippa ogräs så kan man lägga en fiberduk. Här är handfasta tips för dig som vill stenlägga trädgårdsgång, garageuppfart eller altan. Lägga kantsten vid blomsterrabatter - Flisby AB, Flisbybloggen.


Ska du lägga ny beläggning på uppfarten eller anlägga en gräsmatta? Ytan kan, förutom ett slitlager av grus eller singel, även beläggas med exempelvis .

Under våren bestämde vi oss för att ta bort gräset och plattorna i uppfarten och istället lägga grus hela vägen till baksidan. En frågeställare har en asfalterad uppfart och undrar om man kan lägga singel eller grus direkt på asfalten? Eller rör det sig både hit och dit?


Följ stegen för att lyckas med läggningen! Vi visar hur du lyckas med stenläggningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg