tisdag 30 juni 2015

Vulka gummi på metall

En läsarfråga: Jag är på mitt företag konstruktionsansvarig för stålkomponenter, som utsätts för mycket stor mekanisk förslitning. Gummi kan vulkaniseras fast på metaller. Denna tillverkning som kallas gummimetall kräver dock särskild utrustning. Vi har all nödvändig utrustning och kompetens för att kunna vulka ihop gummi och metall.


Utrustningar såsom metallbläster.

En cylinder av gummi är införskaffad och nu behöver jag fästa en axel genom. Kan man vulka fast cylindern mot axeln på något sätt? Det är väl vedertaget att Rema Tip Tops gummilimmer är de bästa på. Tiden är beroende på gummiblandning och hur stora objekt som skall värmas upp.


Andra sätt att vulka gummi är med ånga, värmepress, och varmvatten. Vad rekommenderar du för lim om man ska fästa (hårt) gummi mot metall. Försökt limma feta plaster tidigare och misslyckats, rena vetenskapen det där, provat massa klister, men nu lossna en gummimatta på ett . Vanliga applikationer är .

Det vanligaste sättet att forma och vulka gummi är att innesluta det i uppvärmda. Fäster bra på de flesta underlag, såsom t ex trä, plåt och metall. Ursprungligen var de baserade på trikloretylen. Primogum lagerför nedanstående limmer och metall primer. Saken är att Husqvarnan skjuter av sig förgasaren titt som tätt.


Ett exempel på processen är en elastisk bussning i kombinationen av plast, gummi och metall. Plastmaterialet är PPE som har egen- skaper som gör processen . Används på svårlimmade material (t.ex. polyolefine, polypropylene, polyethylene ) och. Limmar de flesta material som gummi , plast, metall , trä, keramik etc. Vi formpressar gummi och vulkar gummi mot metall i de flesta förekommande . Vi utför de flesta förekommande gummiarbeten i alla kvaliteter, t ex butyl-, natur-,. Slitytor på hjul till byggställningar.


Vulkanisering av gummi mot metall. Vi tar han om de uttjänta valsarna och vulkar på ny beläggning. Gjutning är en teknik för att gjuta gummi och plast i formar.


Hur lång tid komponenten behöver pressas ihop beror på temperaturen, trycket som formarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg