måndag 22 juni 2015

Temperatur växthus tomater

Om du har ett växthus i trädgården är tomater verkligen något som är värt att odla. Smaken av en solmogen tomat som man plockat från egen odling går inte att . Då är alternativet att odla i (uppvärmt) växthus eller inne. Att tänka på: Ju ljusare, desto högre temperatur krävs och omvänt, sänk.


Har odlat tomater och lite gurka i sommar och det går väl sådär.

Det jag undrar över är vilken temperatur som är lämplig i ett växthus. Trädgårdsforumet - Odla. Vilken temperatur i växthuset. Hur kallt klarar tomatväxt?


Ogillar tomater kalla nätter väldigt jämfört med andra plantor? Slanggurka vill ha högre temperatur ,de står i källaren under lysrören och har . Säg ett tydligare vårtecken för odlaren än försådden av tomater. Första halvan av mars är det dags för den med växthus , lite senare för den.

Att odla tomater behöver inte vara särskilt svårt eller ta mycket plats. Varken växthus eller trädgård är nödvändigt. Väljer du kruktomater går de . Klä insidan med fiberduk för att få en jämnare temperatur. Till ett växthus på kvm går det åt plantor (om man bara skall odla tomater ). Nu börjar solen ge så mycket värme att det är tillräckligt varmt i ett växthus utan annan värmekälla än solen. Fördelen med att odla tomater från frö är att det finns otroligt många sorter att välja på.


Har du växthus väljer du någon av växthussorterna, odlar du i kruka på . Lär här allt du vill veta om att odla egna tomater. Allt från sådd till skörd med. Odling i växthus är att föredra. Tomater odlas med fördel i kruka även i växthus. I ett växthus utan tillförsel av extra koldioxid.


Ett växthus kan ge sin ägare väldigt mycket glädje. På den kan du läsa av fuktighet och temperatur i växthuset och ha full kontroll. Automatisk luftning öppnar luftningsfönstren vid en bestämd temperatur och . När du drivit upp dina tomater till små plantor är det dags attplantera ut dem.

Detta är en av skillnaderna mot tomater och egentligen är det inte alls idealiskt att odla tomater och gurkor i samma växthus. Om man är så lyckligt lottad att man .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg