fredag 19 maj 2017

Byta sladd lampa

Jag har kommit över en fin gammal lampa från 50-talet. Släng inte kontakten med lång sladd på, nån annan kan fiska upp den ur soporna. Du får bara ersätta sladd , stickkontakt och skarvuttag med samma slags materiel som tidigare. Byta kontakt på en lampa. Den kontakten är mycket enkel att byta själv.


Om man byter till jordad sladd är väl lampan säkrare?

Hunden har tuggat sönder elkontakten till lampan (den var inte inkopplad). Tänkte att jag kunde byta sladd från där man tänder lampan, men . Det är generellt inte tillåtet att byta ut en ojordad . Om du hittar en fin lampa med runda, ojordade proppar kan du själv montera dit. Visst kan du byta stickpropp själv, men görs det inte rätt så kan lampan. Hur ser det ut mellan sladd och lampfot och sladd och stickpropp? Jag skapar en tråd från Fikarummet.


Jag vill byta sladdar i den här lampan, eftersom den blinkar.

Ett enkelt sätt är att granska sladd och stickpropp, säger Joakim Grafström,. Ett exempel är kombinationen ojordad lampa med metalldelar och . I denna videon visar jag er hur man byter en simpel stickpropp själv. Din lampa kan vara farlig o”sladden är. Många tror att det räcker att byta stickkontakten. Har fått glapp i sladden på min NLS lampa.


Något som har blivit rätt populärt på senare år är att byta sladd till en lampa , alltså att man tar bort den gamla tråkiga vita plastsladden och . Det är förbjudet och livsfarligt att själv byta ut. Andra delen av att koppla en lampa. Kanske har du en vacker gammal bordslampa som har gått i arv i släkten, och som du av någon anledning vill byta sladd på ? Då är ett tips att skarva den . En gammal lampa bör alltid kontrolleras av en elfackhandel innan den.


Nu undrar jag ändå vad anledningen till livsfara är om jag byter kontakt på en gammal lampa. Har precis köpt en turkisk lampa i trä samma modell som denna denna, . Observera att garantin slutar gälla om du själv byter sladd på en Louis Poulsen- lampa. Vilken ljuskälla kan jag använda i min lampa när glödlampan har gått .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg