tisdag 16 maj 2017

Behandla betonggolv med vattenglas

Vi valde att behandla ytan med vattenglas men det finns även andra metoder att behandla betong. Exempelvis lack, vax och betongolja och det . Jag har kört med glättaren och tänker behandla golvet med olja för att få fram en snygg. Du skulle kunna testa med vattenglas (natriumsilikat).


Vad kan vi behandla det med för att göra det tåligt mot t. Till förstärkning och grundning av puts , betong och andra.

VATTENGLAS är ett medel av rent flytande kaliumsilikat som förstärker, tätar, hårdgör. Vattenglas Kför försegling av betong t ex: golv, köksbänkar, bruksföremål. Vattenglaset bör ges ett par veckor att brinna innan vidare behandling med . Har behandlat två gånger med Nitor vattenglas med 1:blandning.


Behandling av rått betonggolv ? Idealet hade ju annars varit att testa aktuell behandling på en yta som sen inte ska exponeras, men då vi valt att faktiskt ha betonggolv i nästan . Vi rekommenderar våra LFC vattenglas även för behandling av betongmöbler och köksbänkskivor av betong , eftersom det ger ett permanent skydd mot fläckar,. Betong är poröst och ytan suger åt sig vätska om man spiller något på den. Efter behandlingen med vattenglas måste man även behandla med såpa enligt .

Blanka golv av polerad betong har länge varit vanliga i industrin. Dag ett slipas golvet i två steg och täcks sedan med vattenglas , en lösning . Silikatimpregnering är baserad på natriumsilikat ( vattenglas ) med tillsats av en katalysator. Bildar med kalken i betongen svårlösliga . Jag hade lite spill av betong över som jag lät stelna i en gammal keso burk. Nu ska vi impregnera det så att det . Portlandcementbaserad betong som inte reagerats med. Vi blandade del vattenglas med delar kallt vatten.


Finns många system för behandling av verkstadsgolv, en del kostar en förmögenhet. Vattenglas är natriumsilikat, det kanske vore nåt, jag tror det är Skytten på . Helgoland som då lagats med betong och målats rödbrun med. Men nu är i alla fall en betongskiva på plats och nästa steg är att behandla den. Jag tycker att vår betong blev superbra med vattenglas och impregnering från .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg