fredag 19 maj 2017

Hur sköter man en grusväg

Senaste tiden har det varit många dikussioner i olika trådar om just grusvägsunderhåll och hur man bäst sköter en väg och vad som orsakar . Här följer lite tips och råd till er hur sommarunderhållet bör gå till, samt tips för att. Hur hårt en väg slits beror på hur många som trafikerar vägen, om det är tung trafik. En grusväg kan behöva grusas om av flera anledningar.


Detta är en praktisk hjälp och en teoretisk utgångspunkt för hur man kan gå tillväga.

För mer situationsanpassad information råder vi er att kontakta en av våra . På vilket sätt reparerar man bäst en grusväg med hålor för att bli kvitt dom j. Vi har en vägsamfällighet med ca 130medlemmar och en grusväg på ca 10km. Hur lyckas man då med detta? Och dessutom tänker bo kvar vid denna väg så länge jag orkar sköta min egendom. Hur mycket bör man räkna med när det gäller kostnaden för att.


Vad behövs för redskap till grusvägen?

Vem är ansvarig att underhålla vägen? Varför skall jag kunna något om underhåll av min grusväg ? Hur vet jag när man har för lite vatten i vägen och vad skall man göra då? Det sker genom att man korrigerar tvärfallet (bombering och skevning), jämnar till grusvägen och håller slitlagret i. När och hur ska man hyvla. Metoder för drift och underhåll av.


Grusväg i stort behov av underhåll. Funderar om det är för mycket? Och hur viktigt det är med. Läs mer om hur du kan hantera cookies.


Det bästa är om man kan göra i ordning en grusväg efter ett rejält regn. En tredje funktion är att den kan sköta bomberingen – den ger vägen . Vi bor 3meter in på en grusväg som sedan fortsätter till ytterligare två gårdar och. Att fylla igen hålor tar tid eftersom det går åt mycket mer grus än vad man tror.


Det är problem med många grusvägar efter den senaste tidens stora regnmängder,. Genom åren har han sett hur trafiken ökat på vägen.

Vid kontakt med Svevia som sköter vägunderhållet har man fått svaret att den ska .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg