torsdag 25 maj 2017

Lägga plåttak utan råspont

Nu undrar jag om jag inte borde lägga en råspont med papp på mellan bjälkarna och den nya plåten? Tänker mig såhär: råspont som innertak, ångspärr, bjälkar, isolering. Läkt eller papp under takplåten?


Tak utan papp, är det rätt ? Plåttak - Lägga takplåt?

Fyra steg en detaljerad genomgång på hur du lägger tak. I första steg genomgås hur du. Byggmax ger dig tips och råd på hur du lyckas med att lägga tak, detta är del fyra där vi hjälper dig med att. Kondensisolering av plåttak ? Varning för plåttak på isolering enligt bild ovan.


Att lägga takplåt är inte så svårt. Det viktigaste är att du. Ett underlagstak bestående av råspont , plyfa eller fuktbeständiga.

Fibercementplattor, som är efterföljare till eternit, är lätta att lägga , har låg . Idag ligger det ett plåttak direkt på läkt utan råspont och papp under. Min tanke är att spika råspont direkt på takstolar och lägga papp. Tyvärr är ett plåttak aldrig helt tätt, packningarna på spikarna håller inte tätt i all.


Där hade det läckt in (gamla taket tegel utan papp) och en del av. Råspont är ju också lite omodernt av andra skäl, lägger man bara lite . Traditionellt med råspont täckt med takpapp vilket ger ett så kallat diffusiontätt tak, dvs taket är tätt också inifrån och ut. Eller modernt med ett diffusionsöppet . Nej, du ska inte lägga papp på masoniten.


Du behöver heller inte heller lägga råspont. I stället tar du bort masoniten och sätter en duk som . De nyaste erfarenheterna pekar på ett underlag av råspont , alltså . Detta är en vanlig metod för att lägga plåttak idag. Dessutom så finns det många tillfällen då man vid önskan kan lägga plåttak direkt på gammalt tak av papp eller shingel, utan att använda sig av bärläkt.


La nyss plåttak på en liten större bod men med samma uppbyggnad som din . De är så hållfasta att du till och med kan gå på taken utan att påverka takets funktion eller utseende, perfekt.

Några exempel är råspont täckt med takpapp samt strö- och bärläkt eller ett förenklat undertak med. Man kan också lägga Maco-taket helt utan undertak, eftersom det i sig. Men vill man inreda vinden rekommenderas ett undertak av råspont.


Hur lagar man ett läckande plåttak ? Kan jag lägga ytpapp på mitt läckande plåttak ? Kan man lägga Självtäck direkt på råspont utan underlagspapp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg