torsdag 27 juli 2017

Priser massaved 2015

När du levererar till Södra får du både ett marknadsmässigt pris för ditt virke enligt våra gällande prislistor för timmer, kubb, massaved och övriga sortiment. Prislista – timmer och massaved. För ovan angivna priser gäller leveransvillkor på omstående sida.


Massaved och bränsleved. Här hittar du våra aktuella prislistor för massaved och timmer. Jag fick i fjol våras i rakt pris från privatsågverk ner till.

Mellanskog höjer priset på massaved i Hälsingland med kronor per kubikmeter fast. Pris Bränsleved barr och Bränsleved löv. Här finns alla virkespriser för timmer och massaved i din region. Ladda ner prislistor för. Varje månad hjälper vi över miljoner svenskar att jämföra priser.


Sydsverige och där har pris. Lagren av massaved är de lägsta på år och jakten på virke hårdnar . Nu finns dock en god efterfrågan på timmer och massaved och flera stora aktörer har valt att höja priser. Annons: I slutet av april gick bland .

Kostnader för avverkning, skogsvård och skogsbränsle. Priser på virke och skogsfastigheter. Det är bara priser för leveransvirke som ingår. Vi visar priserna med fördelning på sågtimmer, massaved , . Pris - och mängduppgifter för virkeshandeln presenteras i Naturresursinstitutets statistik.


Inom massaved låg priserna på både tall- och björkmassaved i maj . Skogsägarna kan hoppas på högre priser på massaveden de kommande åren. Att timret är det sortiment som betalar sig bäst i skogen vid avverkning är väl känt. Det kan skilja hundralappar i pris per kubik mellan timmer och massaved. Allt fler lägger ut de pris de betalar för bränslet öppet på sina webbplatser.


Gemensamma listor för massaved och bränsleve varav ett urval ligger på . LEVERANSBESTÄMMELSER MASSAVED. Från överenskommet á- pris görs följande avdrag:. En snabb koll bland vedförsäljare på nätet ger pris per löskubik, pris per radad kubik, enligt cent per kilowattimme värme. De köper då tre meter lång massaved enligt priset för fast kubik.


Det är i Sverige främst ved från barrträd (gran och tall) samt björkved som används för detta . Mycket talar för högre priser i höst för att stimulera avverkningsviljan. Södra Skogs bilvägslager – alltså vältorna med massaved ute i skogen som väntar på att hämtas – har varit på 4–6 .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg