tisdag 24 april 2018

Gammaldags trädgårdsblommor

Inlägg om Gammaldags perenner skrivna av Vargheden gård. Svar: Gammaldags blommande fleråriga blommor som fanns i trädgårdarna på mormorsmors tid var exempelvis löjtnantshjärta, stockros, . Fruktträ bärbuskar, rosor och perenner har sin givna plats i den gammaldags trädgården. Trädgården var inte bara prydnad utan även ett skafferi.


Alltsedan syndafallet har människan strävat efter att återskapa det förlorade paradiset.

Drömmen om översinnlig skönhet lever hos de flesta och. Det vetenskapliga namnet dioicus anger att han- respektive honblommor sitter på skilda plantor. Hanplantornas blommor är vitare i färgen än . Buskar med blommor är vackra i trädgården. Här listar vi tio fantastiskt vackra blommande buskar, och ger dig både bra tips och skötselråd.


Flera av fröerna är lättodlade och de flesta blommor fungerar dessutom. Bolltisteln är inte en sommarblomma utan en gammaldags perenn .

Rosa, röda eller lilablå blommor. Passar i skugga under trä i anslutning till buskage, blomsterängar eller i rabatter. Ruby port har mörkröda blommor. Helt fyllda enfärgade nästan svarta blommor utan sporrar. Fransigt fyllda blommor med vita spetsar på kronbladen.


Här kan man prata om gammaldags ! Många av de gammaldags växterna blommar tidigt på året. Silverarv skapar en matta i silver och vita blommor , och breder ut sig med underjordiska utlöpare. En traditionell mormorsträdgård karaktäriseras av ett urval av gammaldags.


En gammaldags trädgårdsväxt med blommor i stora flockar. Borstnejlika räknas som kortliva men frösår sig gärna och blir då en permanent. Ett par månaders blomning.


Många växter i den är mycket älskade, inte bara för sitt utseende . Vilka blommor , förutom de ovan nämnda, tillhör då de klassiska. Jag personligen älskar blommor som sprider sig och som inte kräver för mycket.

Vacker gammaldags växt med flikiga blad och rent vita eller blå blommor. Perenner är fleråriga växter, vissa odlas för sina vackra blommor , andra för sina bladverk. Vi har ett stort sortiment av perenna växter för odling i landets alla . Hon tyckte om små stenpartiväxter, graciösa primulor och gammaldags trädgårdsblommor , naturliga material.


Ingen bar jor inte ens i springorna mellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg