onsdag 25 april 2018

M3fub till m3s

Hur omräknar man m3s till m3fub. Jag hoppas att nedanstående länk är till hjälp, annars får du gärna höra av dig igen. Stjälpt kubikmeter (yttervolym av tex en flishög).


Omräkningstal fast volym ( m3fub ) till flis ( m3s )? Frågeställare Anders Johansson. Besvarades av Bo Leijon.

Fukthalt , Ton, MWh, m3s , m fub. När du säljer virke på rot, eller som leveransvirke används m3fub och ibland m3to. I biobränslesammanhang används ofta måttenheten m3s.


Används för att beräkna mängden skog på en viss areal, till exempel vid inventering och taxering. Och därefter hur mycket bli då 1m3t i 3m längd till ca m3t kluvet i 50cm längd. Hur mycket mär en lastbil 3m björkved?


Mått och enheter - Handbok handbok. Tabellen ska läsas så att exempelvis (första raden) m3sk motsvarar 2.

Två av tre skogsägare missgynnas när toppmätt räknas om till fub,. Då minskar det till ca m3. Om man räknar med en fastvolymprocent på så skulle m3fub bli m3t . Osäker på vad det betyder? Grundyta, temperatursumma, slitlager och andra svåra ord?


WeCalc är ett verktyg för att beräkna omräkningstal, och göra prisberäkningar för olika typer av skogsbränsle. Vägning med omvandling till volym. Skogskillen pratade om ett omräkningstal på till stjälpmått. Säger det någon någonting.


Verklig volym virke, utan bark. En avverkning som ger 2m3fub (kubikmeter fast under bark) kan alltså ge. Företaget utgör en hel produktionskedja från skog till leveransfärdiga, oftast.


Korrelationskoefficienten rmellan volym m3fub enligt VMF och de olika. För skogsägarna kan det leda till höjda priser. I dag betalar Mellanskog 2kronor per fastkubikmeter ( m3fub ) för . Länsstyrelsen återkallar tidigare beslut om tillstånd till utökad produktion vid.


En trave ligger runt m3fub och när bolagen säljer till privatpersoner brukar dom inte lägga på nåt extra, däremot när dom säljer till. Kubikmeter fast under bark.

Alltså inmätt totalvolym under bark. Summa exkl arbetsmaskiner i skogen 201.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg