fredag 12 september 2014

Blånad på foten

När det stelnade blodet bryts ner efter några dagar skiftar blåmärket färg i röd- blå -lila-gula nyanser. Om man slår sig på en nagel eller klämmer fingertoppen får . En fot blåmärke uppstår när blod läcker ut i blodkärlen i foten i vävnaderna i huden, muskler eller ben. Fot blåmärken kan påverka någon del av foten , från . Har efter Göteborgsvarvet fått ont på ovansida höger fot.


Efter en vecka med voltaren så har det gått över.

Sprang Karlstad stadslopp . Blåmärke innsida skenben (ej slagit i)? Tidiga tecken på Kaposis sarkom kan vara blå -lila för-. Håll under tiden, om möjligt, foten högt.


Om omgivande vävnad blir blå och kall ska man ta bort förbandet och kontakta läkare. Oförklarliga blåmärken på benen, fötterna , knäna, lår, armar och bröst. Om tårna blir vita, sedan blå och slutligen röda kan det vara ett tecken. En hettande känsla i foten upplevs bland diabetiker som fått .

Stukad fot (fotledstukning) är den vanligaste aktivitetsrelaterade skadan och leder till lidande och risk för följdbesvär. Fotledsskydd och träning hjälper! Om du har fått ett sår eller har eksem på den fot som ska opereras är det viktigt att du kontaktar oss före operationsdagen, eftersom detta kan. I Sverige har historiskt sett svampar med röda rör och som blånar vid tryck inte rekommenderats som. Dessa tre nämnda svampar har ett rött ådernät på foten.


Efter ett tag så lättade smärtan lite, men när jag står på foten känns det som en stor. Efter att jag skrev det sista inlägget igår så blev bulan blå. Blodkärl kliar sen blir det stort blåmärke. Då rekommenderade du att låta husläkaren ta en titt på fötterna för att utesluta allvarlig sjukdom.


Det har vi gjort - utan någonsomhelst . En blodpropp som blockerar blodtillförseln till ett ben, fot , hand eller arm kommer att orsaka blåaktig hud. Andra orsaker till blåaktig hud (cyanos) inkluderar:. Blånad av foten kan ses efter någon dag, detta är en naturlig följd av blödningen som uppkommit vid stukningen.


Blånaden beror på att blodet läcker in i vävnaden under huden och området kan bli. En sträckt vrist blir svullen och öm och kräver att man inte belastar foten. Högläge av foten på stolsdyna då patienten sitter.


Nu har blånaden gått upp på benet.

I detta avsnitt redogörs för ett urval av vanliga fotbesvär med utgångspunkt från var någonstans på foten patienten har ont. Se även avsnitten Fotbollsvrist samt . När man får stukningar orsakar det smärtor, svullnad och missfärning ( blåfärgning). Det som händer är att små blodkärl och fibrer i vävnaden .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg