torsdag 11 september 2014

Måla gjutjärnskamin

Flyttar snart till hus och vill fixa iordning den anskrämliga gjutjärnskaminen. Har en gjutjärns kamin som stått fuktigt till och fått div rostfläckar på ytan. Måla eller bara borsta med mjuk stålborste?


Hur renoverar jag gjutjärnskaminen? Har en äldre gjutjärnskamin ståendes som jag vill renovera och sätta in. Sen kan du måla om ytan inte har varit ungsvärta behandlad innan.

Det går att måla en öppen spis om man använder rätt färg. Här har isabelle mcallister målat sin spis svart. Förstasida Spara energi Uppvärmning Kamin Fräscha upp din braskamin. Varje skikt ska läggas på så snabbt att det endast tar fem minuter att måla hela . Kanske en skitkorkad fråga men kan man måla en kamin , med någon specialfärg ? I vårt sortiment finns utvalda värmebeständiga senosprayer och färger på burk anpassade till din vedspis eller kamin. Mejla eller ring oss om du behöver råd.


När jag frågar runt om val av färg för att måla murstocken får jag en mängd. Jag har en nyinstallerad gjutjärnskamin monterad mot en gammal .

Lee och Jim gör en gjutjärnskamin av skräp på skoj. Håller på att installera en större äldre gjutjärnskamin och har fått murstocken bakom omputsad. Murstocken ska målas och resten av rummet ska tapetseras. Välja kamin , vad ska man tänka på? Här hittar du tips om olika typer av kaminer för uppvärmning när du ska välja kamin till din bostad.


Ju tyngre massa desto mer värme lagras, vilket gör att en tung gjutjärnskamin kan lagra mer värme än en plåtkamin som bara är inklädd i täljstensplattor. I Sverige finns det massor av gjutjärnskaminer från Husqvarna,. Du kan måla denna eldstad i vilken färg du vill för att matcha din befintliga inredning. Contura är en modern gjutjärnskamin med konvektionsluft. På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar.


Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. Spektakulär frihängande kamin där designen och utseendet är. Trenk gjutjärnskamin är tillverkad av högkvalitativt grått gjutjärn som anses vara ett idealt universellt.


Dessa ställen kan målas om med någon färg som motstår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg