fredag 21 november 2014

Eldfast sten till kamin

Här säljer vi eldfast sten och tegel för din öppna spis. Söker du eldfast lera, bruk och sten för skötsel och underhåll av din vedspis eller kakelugn? I vårt tillbehörssortiment finns allt du behöver till bästa pris.


På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar. Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. Plattorna till kaminen måste bytas ut när de är nedslitna till ca.

Eldfast sten 115x230x50mm. Till vedspisars ugnstak. Bil Benämning, Artikelnr, Mått. Installera vattenmantlad kamin. Hejsan, vår kamin ska sotas om veckor och vi har en del sprickor (se bild) i. Vad gör det eldfasta teglet för nytta?


Reparera eldfast tegel i kamin ? Byta eldfast sten i kamin. Bland våra tillbehör hittar du fläktar, kokplattor, värmemagasin och vridplattor.

Tegel Golvabia Brick Röd 23x5cm 1m². För invändig renovering av spis och kamin. Används även för murning av eldfast tegel i öppna spisar, kaminer samt. För murning av ugnstak till vedspisar på modernt vis. Bruket blandas lämpligen med visp under 3–minuter till en jämn, fin och klumpfri . Jag fick tipset om att köpa täljsten till min braskamin och stapla upp det längst.


Det viktiga är att se till att fogarna inte bränns ur, där brukar det vanliga lerbruket klara ganska lång tid. Det finns risk att den är för stark mot tegel. Har en tulviki täljstenskamin där teglet börjat lossna inne i kaminen. Skulle gissa på att förra ägaren sprängeldat för fullt.


Används vid murning och fastsättning av eldfast tegel i öppna spisar, kaminer, pannor och kakelugnar. Brännkammaren är välisolerad med slittåligt eldfast tegel. Nya vedspisar har hög kvalitet eldfast sten som kantar insidan av förbränningskammaren.


Avstånd till brännbart golv: När en eldstad som inte är typgodkänd och. Behöver du reservdelar till en gammal kakelugn eller kamin ? Vi har reservdelar till både nya och gamla eldstäder. Kontakta Mariebergs med din förfrågan!


Lär känna din braskamin från topp till botten.

Andra gånger används eldfast sten. En modern kamin har en verkningsgrad på ca. Vi rätar ut alla frågetecken och ger dig också en offert på installationsarbetet. Lägg till i inköpslista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg