tisdag 25 november 2014

Hur djupt ska vattenledningen ligga

På vilket djup ska avloppsledningarna och vattenledningarna ligga i det dränerande materialet. Hur långt ner bör pem-röret ligga i marken ? Hur djupt gräva ner avloppsrör? Frostfritt djup på Österlen?


De måste ligga tillräckligt djupt , hur beror på vart du bor.

Om inte vattenledningen ligger extremt grunt behöver inte värmekabeln vara på. Men för att isoering skall fungera måste man förbruka en del vatten så att man hela . Denna skrift ska försöka informera och beskriva vad kommunen ska genomföra för arbeten och. Ledningen ska ligga på frostfritt djup , minst m under mark. Ska inte nätet ligga ett par decimeter över ledningen så att man har en sportslig chans.


Tänkte bara om det var så att det fanns något regelverk för hur ledningar och sånt ska vara uppmärkt. Men vad är då frostfritt djup ?

Det är ca 35m att gräva om jag skall gräva runt hela huset för att hitta ledningen. En viktigt princip för en vattenledning som skall skyddas är: Ingen kedja. Det bör dock bör ligga runt cm.


Kontrollera djup och omgivning. Vattenledningen ska vara oskarvad mellan förbindelsepunkten och eventuell vattenmätare. Under Relaterad information finner du exempel på hur mycket vatten som kan rinna . Enligt Björn Persson är det lätt att kontrollera hur djupt kabeln ligger . Jaha ja, nu har jag slangen hemma (4m ska ner) och tankat grävaren, men meningarna går i sär på hur djupt slangen ska ligga. Om de lägsta golvnivåerna i byggnaderna som ska förses med avlopp samt gatans och. Ledningarna ska ligga på frostfritt, så du kan mycket väl hitta dom på 7m, bara ta.


Då bör du kunna se hur djupt dom ligger och vart dom går. En markbädd bör inte ligga lägre än meter för att luftningen ska funka,. Man ska också ta hänsyn till vattenbrunnar som redan finns hos närliggande grannar.


Läs hur borrningen går till. Exempel på hur rörmaterial på ledning ska anges på ritning: Dim.

SDRner till tre meters djup och SDRvid mer än tre meters djup. Om skyddsrör används ska vattenledningen fixeras så att rörelser inte uppkommer. Planritning ska normalt upprättas i skala 1:4eller 1:500.


Om vattenledning i undantagsfall läggs under spillvattenledning skall. Hur gör man rent praktiskt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg