måndag 14 september 2015

Inglasad balkong utan bygglov

En inglasad balkong utan bygglov är ett svartbygge som du kan anmodas att ta bort. Däremot kan en altan kräva bygglov om den räknas som en. Du behöver bygglov inom detaljplanerat område och inom område med. Undrar du vad man får göra utan att söka bygglov ? Vi listar vad som gäller!


I annat fall krävs bygglov för inglasning av en balkong utan tak. Friggebodsreglerna ger dig lov att helt utan bygglov uppföra en eller flera fristående byggnader . En del åtgärder får du göra utan att varken söka bygglov eller göra en anmälan. Inglasad altan kräver normalt bygglov.


Redan tidigare hade en del av Höganäshems hyresgäster fått inglasad balkong , vilket skett utan bygglov har det visat sig nu i efterhand. Micke: Hej, Om en tidigare ägare har byggt någonting utan bygglov. En inglasning av balkong ses som en tillbyggnad då det är en åtgärd som ökar. Ett fristående uterum behöver inte bygglov om det följer reglerna för . Det är ett riksdagsbeslut som . Regler för när du behöver bygglov och vilka åtgärder som inte kräver bygglov.


Tänk på att det kan vara olika regler beroende på om fastigheten ligger inom . En altan kräver bygglov om den räknas som en tillbyggna det vill säga något som ökar. Börjar du bygga utan startbesked tas en sanktionsavgift ut. Beroende på var du bor får du bygga olika mycket utan bygglov. I tätbebyggt område får bara små åtgärder utföras utan bygglov , men om du . I vissa områden är det tillåtet att göra små förändringar utan bygglov.


Byggprojekt kräver ofta tillstånd och bygglov. Läs om hur du ansöker om bygglov , beställer ritningar och handlingar här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg