fredag 11 september 2015

Hur sätter man gränser för barn

Som förälder dyker det upp många situationer där man kan behöva sätta gränser för sina barn. Experten Ingrid Gråberg tipsar om när och hur. Barnuppfostran är inte en dans på rosor.


Att uppfostra ett barn kräver en tuff och konsekvent förälder. Här är knepen för att sätta gränser – utan .

Under vissa perioder kan det kännas som att man har konflikter, små som stora, med sitt barn var och varannan minut. I första avsnittet av Malou och barnpsykologernas föräldrarutbildning ger Karl Eder och Fadi Lahdo konkreta råd för hur man sätter gränser för. Sätt vettiga och tydliga gränser för ditt barn.


Det är att svika barnet att inte visa vad man själv står för. Människan lever inte bara med sina egna önskningar om hur allt skulle kunna vara, utan omgiven av andra. Psykologen Alf B Svensson om varför gränssättning i barnuppfostran är viktig och hur man gör det på ett. Hur föräldrarna väljer att uppfostra sina barn är väldigt individuellt och det som du tycker.


Men när vattnet gick några dagar tidigt blev det planerade snittet akut.

Det har aldrig varit lätt för föräldrar att sätta gränser för sina barn , men det fanns. Jag kommer senare att återvända till detta och berätta hur det gick med den . Egentligen tycker jag att det pratas för mycket om att sätta gränser mot. Ibland får jag frågan vad man ska göra om barnet nyps eller sparkar, . Det är synd om barnen om föräldrar inte lär dem hur man uppför sig. Då tycker andra inte om dem. Det finns många exempel där man inte vill . Men hur ska man sätta tydliga gränser så att ett så litet barn förstår, utan att man bestraffar det?


Råd och fakta som ger en djupare förståelse kring arga barn. Läs om ilska, gränssättning och hur man kan göra för bättre klara av arga barn. Vi ska sätta tydliga och vettiga gränser. Hur man gör det är inte enkelt att beskriva på några rader.


Låt föräldrarna samtala i mindre grupper kring frågorna: Vad är gränser ? Hur sätter man gränser för sitt barn utan att kväva dess egen vilja? När kraven från barn , föräldrar och vänner fyller fritiden och du känner att du. Hur gör man då för att sätta gränser ? Barn som inte vet hur man uppför sig – de äter med händerna, springer runt under måltiderna etc.

Barn har längre arbetsdagar än vuxna . Barnfetma kallas ibland för en tickande bomb och övervikt hos barn kryper ner i åldrarna. Petra Krantz Lindgren pratar om hur man som förälder och vuxen kan sätta gränser för barn på ett respektfullt sätt. Foto: Caroline Andersson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg