onsdag 16 december 2015

Gjuta stödmur i slänt

Jag har en befintlig stödmur vid poolen av sleepers som håller på att ge. Gjuta eller mura stödmur ? Går du i tankar på att bygga en stödmur på tomten? Har du kanske en trädgård med mindre eller större nivåskillnader som behöver jämnas ut?


Du kan resa en mur överallt där du vill undvika att marken rör sig. Men det är viktigt att muren utförs på rätt sätt för att tåla trycket.

På vår tomt hade vi tidigare en cirka meter lång slänt. Det var svårt att hitta på något bra sätt att hålla den i ordning. Trycket från marken är det största hotet mot en stödmur för trycket kan ändra murens utseende. Du slipper dessutom att gjuta en sluttande sockel.


Vi valde att gjuta den då den ändå inte kommer att synas, vi ska troligen bygga ut . I detta videoklipp visar vi er hur man bygger en mur med Finjas gränslös element. Vi gör bruket i blandaren. Skickar ner i gropen med spade.

Men mur i trädgården kan också vara bara till lyst. Vårens stora projekt var byggande av stödmur ! Med hjälp av en fantastiskt duktig Peter från Trädgårdsmästarna i Järfälla fick vi äntligen en . Många bygger hellre en stabil mur än planterar en häck som måste ansas. Jag har hört att det skulle vara bra att gjuta en sula under muren. En stödmur som är upp till en meter kan man ganska enkelt bygga själv.


I en slänt måste man ofta bygga stödmurar för att kunna anlägga . Tips om hur du ska göra och vad du bör tänka på när du ska bygga en mur av sten. Att bygga en meter hög slänt med graders vinkel som skall bära sig. Till murar högre än detta bör man gjuta en grundsula.


Muren kan också öppna upp och skapa möjligheter på svårtillgängliga tomter, genom till exempel terrasseringar och planteringar som ger liv åt en slänt , samt . Jag ska anslägga en stödmur framför en slänt , där jordmassorna legat där. Tidigare var det en lång gräsbevuxen slänt från gångvägen ner mot huset, men i. Funderar på att borra in armeringsjärn i berget och gjuta en . Vi vill göra en liten stödmur mot slänt och fylla upp med jord för plantering. Det behövs slås ner armering i .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg