torsdag 17 december 2015

Sälja timmer privat

Biobränsle från skogen är ett snabbt växande sortiment utöver timmer och massave. Sälj då din skog till oss. Vill du sälja virke till Sveaskog? Här kan du ta del av aktuella virkespriser. Du kan också kontakta din lokala virkesköpare.


Funderar du på att sälja skog eller behöver du hjälp med din skog.

Huvuddelen av råvaran köps från privata skogsägare i södra Sverige. Vi visar steg för steg hur det kan. Det gäller att ha full koll på apteringsbestämmelser för timmer , kubb och massaved. Då är det ju inga problem att sälja virket.


Dessutom får vi väl inte använda pengarna för privata ändamål utan att ta ut dem som lön och . Massaved och bränsleved. Här delar experter med sig av sina bästa tips på vad man bör tänka på när man ska avverka sin skog. När är det dags att avverka?

Vart vänder man sig om man vill sälja enstaka stora välvuxna träd som. Mer information om rotpost som begreppet heter när du vill sälja ett . Vi säljer till den som betalar bäst, säger Erik Petré, vd på Susab, som. I Finland och Baltikum är det höga priser just nu på timmer och . Om du säljer virke från tomtmark (exempelvis från sommarstugan) beskattas virkesförsäljningsinkomsten inte som kapitalinkomst inom . Innan du säljer virke – gallring eller slutavverkning – finns en hel del frågor att ta ställning till. Vilket bestånd är lämpligast att avverka? Har fått tips om att man kan sälja träden eftersom de är så pass fina och självklart.


Hur ska föryngring ske . Många sågverk köper på sig timmer med lång framförhållning och . För skogsvårdsföretagare. Att marknadsföra och sälja skogsvårdstjänster. Klicka på någon av länkarna nedan för att öppna önskad prislista som pdf. Avtalet innehåller en skattad volym på ett förutbestämt område, där gällande virkesprislista är . Utbetalningar på flera hundra tusen kronor är inget ovanligt.


Men att sälja virke är inte som att sälja en bil på Blocket. Enskilda skogsägare är .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg