onsdag 17 augusti 2016

Pris per hektar kalhygge

Jag har chansen att köpa ha kalhygge som inte är markberett och planterat i Västerbotten. Mer eller mindre tillväxt, högre eller lägre ränta ger annat pris. Rimligt pris på skogsmark med.


Vad borde en hektar skog vara värd? Priser i skogskubikmeter per hektar. En mark med mycket ungskog och kalmark ger ju .

Kostnader för avverkning, skogsvård och skogsbränsle. Vad är ca hektar kalhygge värt? Vi brukar räkna på att jakten är värd cirka 1kr per hektar och år och kanske lite mer i södra Sverige. Markvärdet på kalhygge är lågt just för att det följer med en hel del. Värdet har ju med återväxtzoner att göra, dvs teoretiskt tillväxt i skogsmassa per hektar mm, detta är . Prisspannet mellan en sämre och en bättre fastighet var liten per kubikmeter.


Den som är beredd att köpa en fastighet som ingen annan vill ha kan. I Mellansverige tror vi på stillastående priser och i Norrland en lätt nedgång.

Här är det bara pris per hektar som gäller. Hur kommer man fram till rimligt pris på ett kalhygge jmf avverkningsbar skog? Men innan jag frågar ägaren skulle jag vilja ha. Nyavverkat kalhygge betingar betydligt lägre priser än avverkningsklar skog. Priset, kan väl bli någonstans mellan 5. Kgissar jag betyder kalhygge , som behöver planteras aka föryngras.


Tittar man istället på Skogsstyrelsens priser per hektar , oaktat . Per Klingbjer, ordförande i Svenskt Friluftsliv, kräver i en. Ingen vet vilka produkter som efterfrågas i framtiden och till vilka priser. Det finns få skogsägare som inte vet hur många kronor per. Vid köp av slutavverkningsskog så köper man egentligen ett kalhygge som sedan måste planteras.


Om ha med skog kostar ca miljon på ett ställe, hur mycket tror ni då ha kalhygge på samma ställe kostar att köpa? Den bestod av hektar åker, hektar bete och 1hektar skog. Fast det är närmare ett kalhygge än en skog i alla fall. Beror på hur skogen ser ut.


Visa tråd - Är skogsmark. Tillväxten (netto) i skogen är cirka tkr per år. Jämtland- Generellt sett låga priser på fastighetsnivå kontra bonitet, ffa i de bra .

Se vad det kostar dig per månad att bo på Älmhult Sänneshult och skaffa .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg