onsdag 10 augusti 2016

Standardmått trappa

Lär dig bygga en trappa ! Genom att använda en gammal formel har många byggare fått bra förhållande mellan djup och höjd på sin trappa. Om man vill ha en trappa som är bekväm och säker att gå i, kan det dock vara bra att. Delar man detta mått med t. Stegdjupet i gånglinjen bör vara minst 2mm.

För att uppfylla barnsäkerhet i öppna trappor, får fritt vertikalt mått mellan plansteg inte överstiga 1mm. Om du följer vår sammanställning får du alla viktiga mått som krävs för en optimal trapplösning. Tabellen nedan visar dig hur mycket plats trappan kräver. Jag känner inte till några standardmått.


Måtten nedan är endast . Men vi har en L- trappa som är i bredd (vägg–vägg). Den känns inte för smal när man går i den.

Höjd på handledare till trappa. Vad kräver trappan för mått ? Dimension och tillverking av hög, bred och lång. Här visar jag steg för steg hur jag beräknar och bygger en trappa. Finns det någon ritning någonstans på nätet?


För att få en bra trappa att gå i bör det vara ett visst förhållande mellan bredden och höjden på stegen, det vi kallar stegbredd och sättsteg. Här i ”TRAPPFABRIKENS MÄTGUIDE” får Du vägledning i hur Du mäter det tänkta utrymmet för din nya trappa. Det är inte svårt och för att vi ska kunna ge er ett . Oavsett om du har tänkt att själv snickra en trappa från grunden, köpa en monteringssats eller beställa en färdig, så är det ett antal begrepp som du måste vara . Du behöver mått på avståndet mellan våningarna för att kunna räkna ut utrymmesbehovet för din trappa. Detta mått tas mellan färdigt golv till färdigt golv. Stort steg att bygga trappa.


Det är utrymmet som får avgöra om det ska bli en rak trappa , L-, eller U- trappa eller en. Utrymmet som en bra trappa. För att en trappa skall bli bekväm att gå i krävs ett visst förhållande mellan lutningsvinkeln,.

Vagnstycke, rekommenderat mått. Trappa med plan upptill. Då det gäller en trappa till källare, loft eller vin kan en smalare trappa anses tillräckligt.


Som standard till vinkelsvängd trappa så tillverkas ledstången svängd efter vangstyckena . Att välja rätt trappa kan vara svårt. Vitabytrappan samt att du ska kunna få din trappa så som du vill ha den – rätt utseende, material och mått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg