torsdag 11 augusti 2016

Sätta in eluttag i badrum

Tidigare var det förbjudet att ha vanliga vägguttag i badrummet. Numera är det tillåtet att installera uttag för 2volt, om uttaget är skyddsjordat . Med risk för att min fråga redan är besvarad (har sökt i forumet). Vad finns det för regler angående eluttag i badrum ? Installera vägguttag i badrum ? Ja man kan sätta ett uttag istället beroende på var i badrummet den sitter.

I zon får eluttag till tvättmaskinen skyddat av jordfelsbrytare . Nyproducerad bostadsrätt utan eluttag i badrum. Tvättmaskin i hyreslägenhet utan uttag? Får man sätta kopplingsdosa i badrum?


Jag är skolad att aldrig sätta takdosa eller kopplingsdosa i badrum. Därför är det mesta när det gäller el i badrummet inget för de egna. Du får däremot INTE sätta upp nya eluttag själv, tills elinstallatören kan komma är det.


Rätt och säker el utomhus.

Dessa eluttag kan monteras i våtutrymmen som badrum samt utomhus. Om det handlar om att dra en kabel o sätta ett extra eluttag kostar det inte. Ska du montera ett badrum från Ballingslöv? Följ instruktionerna i filmen för att montera din kommod.


Arbete som elinstallatören utför ska vara fackmannamässigt och enligt gällande regler ochnormer för säker el. Om tidigare utförda elarbeten inte motsvarar . Låt oss vara med från början när ni ska renovera ert kök, badrum eller annat i ert hem,. Man kan även sätta flera jordfelsbrytare och så kallat sektionera upp sin . På sidan tre i detta dokumet står vad som gäller för el i badrum. Men huruvida fastighetsägaren är skyldig att sätta in kontakt med . När du ska sätta in en kamin beror kostnaden mycket på utförande och om. Räkna efter hur många enheter (strömbrytare, spotlights, eluttag osv) . Jag har gjort en ritning och på den lite enkelt satt ut ställen med el och.


Har du jordfelsbrytare kan du även sätta ett 230v uttag i område 3. Förr var det helt förbjudet att ha vanliga eluttag på till exempel väggen i ett badrum eller i ett utrymme för dusch. I dag är det möjligt att sätta upp . Om den nya proppsäkringen också går, finns det ett allvarligt fel i el.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg