tisdag 23 augusti 2016

Valsat glas

Vi har över sorters glas i lager – de mest populära kan du titta närmare på här. Jämför kulturglas, restauro, energiglas och munblåst glas med florentinglas, . Utformningen av fönster har en central roll inom arkitekturen och byggnadskonsten. Glasade fönster kan vara gjorda i valsat planglas, floatglas eller infattat glas.


Kundfråga: Skillnad mellan munblåst glas, kulturglas och.

Vid denna metod blåses glasmassan till en bubbla som pendlas till en . Fönster med munblåst glas förhöjer intrycket av huset. Kulturglas, valsat glas med ojämnheter i regelbundna vågor, tillverkades från . Gammalt valsat glas med karaktärisktiska paralella vågor som ger glaset liv. SVAR: I det munblåsta glaset finns ojämnheter och blåsor, vilket även finns i valsat glas.


Men ett sätt att se om det är munblåst är på hur ojämnheterna vandrar i . För att hålla stilen vill vi sätta in så kallade kulturglas ( valsat glas ) i de nya fönstren. Byggnadsvårdsboken som jag läser förordar kulturglas i .

Vet att det finns 3mm men det blir för tungt och inte alls bra. I huvudsak består glas av san kalk och soda och kallas oförädlat för floatglas. Senare utvecklades valsat glas och till sist floatglasmetoden, vilket idag är den . Det finns olika metoder att tillverka munblåst glas men den mest utbredda typen är. Efterträdaren var ett manskindraget, även kallat valsat glas. Sverige idag är månglas, också kallat kronglas, cylinderglas och valsat glas.


I valsat , draget och gjutet glas beror defekter och variationer i glasets tjocklek på de underlag eller valsar som glaset har passerat. Maskindraget glas som har . Blåst glas är ojämnt och ger husen en levande karaktär. Vi har naturligtvis även planglas och valsat glas att tillgå. Dubbelvalsat glas är ett bra alternativ till munblåst.


Priset är betydligt lägre . Behöver du byta glas i ditt fönster eller vill du ha råd och tips om energiglas ? Det här inverkade naturligtvis på priset. Det hade det mesta av gjutglasets fördelar, men svalnade snabbare,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg